Какво "чудо од детета" је Дортмунд довео, Халанд дебитовао хет-триком

Борусија из Дортмунда савладала је Аугсбург са 5:3 у 18. колу Бундеслиге, а апсолутни херој је ново појачање "милионера" Ерлинг Браут Халанд. Млади Норвежанин је дебитовао за екипу из Дортмунда, а пошто је ушао у игру са клупе – постигао је три поготка.

Борусија је губила у Аугсбургу са 3:1, али онда је у игру ушао Халанд и показао зашто се око његових услуга отимало "пола Европе". Норвежанин је постигао три поготка и донео преокрет "милионерима" за коначан тријумф од 5:3.

Истина, нису то били неки прелепи голови или мајсторије, али је Халанд, који у јулу пуни 20 година, показао зрелост прекаљеног голгетера и сваки пут се нашао на правом месту.

Борусија је тако задржала четврто место на табели Бундеслиге са 33 освојена бода, колико има и Бајерн (са утакмицом мање), али и Шалке, који је у петак био бољи од Менхенгладбаха.

Тријумф у гостима забележила је и екипа Ајнтрахта, која је са 2:1 савладала Хофенхајм.

Српски интернационалци нашли су се у улози асистената – Гаћиновић код првог, Костић код другог поготка Ајнтрахта.

На гостовању у славили и Фрајбург против Мајнца са 2:1 и Вердер против Диселдорфа 1:0, док је једини домаћин који је осетио сласт победе Келн, који је са 3:1 био бољи од Волфсбурга.

У последњој утакмици дана, Лајпциг је на свом терену савладао екипу Унион Берлина са 3:1 и задржао прво место на табели Бундеслиге. 

Резултати 18. кола Бундеслиге

Петак

Шалке - Борусија Мехенгладбах 2:0

Субота

Аугсбург - Борусија Дортмунд 3:5
Фортуна - Вердер Бремен 0:1
Келн - Волфсбург 3:1
Хофенхајм - Ајнтрахт 1:2
Мајнц - Фрајбург 1:2
Лајпциг - Унион Берлин 3:1

Недеља

15.30 Херта - Бајерн
18.00 Падреборн - Бајер Леверкузен

Табела: Лајпциг 40, Мехенгладбах 35 (+1), Бајерн 33, Дортмунд 33 (+1), Шалке 33 (+1), Фрајбург 29 (+1), Левркузен 28, Хофенхајм 27 (+1), Волфсбург 24 (+1), Аугсбург 23 (+1), Ајнтрахт 21 (+1), Унион Берлин 20, Келн 20 (+1), Херта 19, Мајнц 18 (+1), Вердер 17 (+1), Фортуна 15 (+1), Падерборн 12.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво