Јуче са кравама, данас тренер Барселоне

Нови тренер Барселоне Кике Сетијен није могао да задржи одушевљење на промоцији на месту струке каталонског клуба. Доскорашњи тренер Бетиса потписао је уговор са "Блауграном" на две и по године.

Сетијен је признао да ни у најлуђим сновима није могао да замисли да ће да води Барселону.

"Јуче сам шетао поред крава у свом селу, а данас тренирам најбоље фудбалере на свету", изјавио је Сетијен.

Шпански стручњак је са Барселоном потписао уговор до лета 2022. године,а на клупи каталонског тима наследио је Ернеста Валвердеа.

"Желим да захвалим управи клуба, на прилици коју су ми пружали и поверењу које имају. Веома сам емотивна особа и ово је посебан дан за мене. Узбуђен сам због изазова који је предамном", рекао је Сетијен.

Нови тренер Барселоне и званично се упознао са играчима, који су позитивно реаговали на ново лице на челу стручног штаба. 

"Разговарао сам са играчима и одушевљен сам начином на који су реаговали. Убеђен сам да ћемо се лако разумети, јер многе ствари које ћемо им предложити, они већ знају. Ипак, треба речи претворити у дела на тернеу, јер захтеви и стандарди овог клуба то константно траже".

Сетијен је велики љубитељ Барселоне и стила фудбала који је у њу имплементирао Јохан Кројф.

"Уживао сам посматрајући Барселону свих ових година. То је посебан клуб и посебан фудбал. Још увек нисам свестан шта значи бити тренер најбољем фудбалеру на свету. Ипак, обожавање је једна ствар, а посао и чињење да сви знају своје улоге, друга", закључио је Кике.

Деби на клупи Барселоне Сетијен ће уписати у недељу на "Ноу Кампу", где Барса дочекује Гранаду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво