Станковић креће од нуле, Терзић открива тајне и ко ће бити капитен Звезде

Нови тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић на старту припрема за пролећни део сезоне изјавио је да ће се понашати као да нема 11 бодова предности и да ће учинити све да направи нову личну карту клуба.

"Лично немам 11 бодова предности и тако ћу се понашати. Крећем од нуле, очекујем да подигнемо лествицу, направимо нову личну карту клуба и играча. Желим да играчи буду здрави и да од њих извучем 150 одсто", рекао је Станковић новинарима на прозивци.

Он је додао да са челницима клуба ради на "излазу играча" јер списак од 30 фудбалера мора да се скрати како би се добило на квалитету.

"Све иде како треба. Имам кристално јасно идеју, знам све о играчима, знам да неки могу много више. Ставићемо акценат на младе играче, свако ће добити шансу, не само да дебитује, него да у будућности буде од користи. Нећу да их 'спржимо'".

Звезда сутра путује на Кипар, где ће обавити прву фазу припрема. Повратак у Београд заказан је за 21. јануар, а већ три дана касније екипа се сели у Турску, где ће одиграти и шест припремних утакмица.

Терзић о Марину и одласцима

Генерални директор клуба Звездан терзић тврди да ове зиме неће бити долазака.

"Нагомилан је играчки кадар, на пролеће имамо мањи број утакмица. Одласке ће попуњавати млади играчи", рекао је Терзић.

Он је поновио да је срећан што је Дејан Станковић нови тренер, да би волео да дуго остане, иако се зна да ће му јавност "судити" већ после првих утакмица.

Терзић је говорио и о одласку капитена Марка Марина.

"Одлазили си многи велики играчи из Звезде, одлазили су Џајић, Пижон и Станковић, па је Звезда опет била добра и јака. Марин је сјајан играч, али Звезда ће живети даље и освајати трофеје".

Према његовим речима Жандер и Кањас су близу одласка.

"Гајић може да замени Жандера на левом беку. Ту је Хајдин, за сада га нећемо враћати из Вождовца, он је најбољи леви бек у Суперлиги и ако затреба вратићемо га".

Ко ће бити нови капитен 

На крају открио је и ко сигурно остаје.

"Открићу вам једну тајну. Дејан Станковић жели да по сваку цену остану Марко Гобељић, Милан Родић, Марко Вулић и Ел Фарду Бен. Њему се не жури из Београда. Овде му је и породица. Надамо се да ћемо продужити уговор са њим. Исто тако нам је у свим плановима Милан Борјан. Он је планиран за новог капитена", закључио је Терзић.

Станковићу се на прозивци јавило 30 фудбалера:

Голмани: Милан Борјан, Зоран Поповић, Никола Васиљевић, Александар Станковић;

Одбрана: Страхиња Ераковић, Милан Гајић, Марко Гобељић, Милош Дегенек, Немања Милуновић, Срђан Бабић, Радован Панков, Милан Родић, Жандер Сантана;

Средина терена: Бранко Јовичић, Вељко Николић, Мирко Иванић, Душан Јованчић, Милош Вулић, Његош Петровић, Вељко Симић, Хозе Антонинио Кањас;

Напад: Ел Фарду Бен, Жељко Гаврић, Алекса Вукановић, Матео Гарсија, Раџив Ван ла Пара, Никола Крстовић, Томане Мендеш, Милан Павков, Ричмонд Боаћи.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се