Грујић: На вези сам са Клопом, надам се повратку у Ливерпул

Српски везни фудбалер на позајмици у Херти из Берлина Марко Грујић поручио је да и даље не одустаје од играња за актуленог првака Европе Ливерпул. Грујић је у јануару 2016. године потписао за Ливерпул као прво појачање менаџера Јиргена Клопа, баш на инсистирање Немца, али је одиграо само 14 утакмица и углавном био на позајмицама.

"И даље се надам повратку на Енфилд. Не могу тек тако да се одрекнем свог циља. Заправо, радим као никад у животу да испуним ту жељу", рекао је Грујић у интервјуу за "Гоал".

Конкуренција у везном реду "црвених" је јака у виду капитена Џордана Хендерсона, Џејмса Милнера, Жоржиња Вајналдума, Набија Кеите и Фабиња.

"Сваки од њих има улогу. Играчима којим можеш да се дивиш и много научис", не крије 23-годишњи Србин, уз напомену да је стално у контакту са Клопом путем "Whats app"-а.

"Звучи да није ништа посебно, али јако значи младом играчу".

Према његовим речима зна да ће бити изузетно тешко да постане део снажне екипе Ливерпула.

"Нисам глуп, знам да је то тежак задатак. Ливерпул је невероватан тим, најбољи на свету и морам да будем на веома високом нивоу да бих добио шансу. Зато гледам много њихових утакмица, да додатно научим и зато сам одлучио за Херту, како бих играо редовно. Следеће сезоне ко зна, можда будем у тиму".

Грујић је летос бирао између бројних понуда за позајмице, као што су Ајнтрахт из Франкфурта, Вердер и Аталанта, али је изабрао да другу годину проведе у Херти.

"Волим живот овде. Срећан сам што сам током каријере био у градовима какви су Београд, Ливерпул и Берлин. Од првог минута у Херти се осећам јако комфорно. Радим са тренером Јиргеном Клинсманом, жива је легенда у Немачкој, веома је позитиван и част ми је што радим са њим", закључио је Грујић.

број коментара 0 Пошаљи коментар