Морињов пораз на старту године, Лестер поново побеђује

Фудбалери Лестер ситија, Саутемптона и Вотфорда остварили су победе у мечевима 21. кола Премијер лиге. Лестер је у првој утакмици у 2020. години победио Њукасл са 3:0, Саутемптон је изненадио Тотенхем минималним резултатом (1:0), док је Вотфорд са 2:1 био бољи од Вулверхемптона.

"Лисице" су се након пораза од Манчестер ситија и Ливерпула вратили на победнички колосек и остварили други узастопни тријумф.

Сада је Лестер победио на гостовању код Њукасла са 3:0, а први погодак постигао је Ајозе Перес у 36. минуту.

Само три минута касније Џејмс Медисон је искористио грешку одбране ривала и фантастичним ударцем са неких 18 метара дуплирао вођство пред полувреме.

У финишу је Чаудури поставио коначан резултат, па екипа Брендана Роџерса сада држи другу позицију са 45 бодова, четири више од Ситија.

Њукасл је 12. са 25 бодова, колико има и Саутемптон на месту изнад, након изненађујуће победе над Тотенхемом – 1:0.

"Свеци" су искористили слабију форму "певаца" у последње време (Морињо није победио на три од последње четири утакмице) и наставили низ без пораза.

Одлучујући тренутак на утакмици догодио се у 17. минуту – Стивенс је послао дугу лопту преко одбране Тотенхема, Дани Ингс је прихватио и фантастично се ослободио Алдервеирелда, а потом рутински савладао Газанигу.

Од тог тренутка играло се отворено на "Сент Мерису", оба састава имала су своје прилике, али су мреже мировале.

Тотенхем је након ремија са последњепласираним Норичем доживео пораз и остао на шестом месту са 30 бодова, једним мање од Манчестер јунајтеда.

У последњој утакмици дневног програма 21. кола Вотфорд је остварио још једну важну победу у борби за опстанак, овога пута над Вулверхемптоном. "Стршљенови" су славили резултатом 2:1.

Ђерар Делоуфеу и Дукуре су погађали за предност Вотфорда, коју је само успео да преполови Нето, без обзира што су домаћи од 71. минута имали играча мање због искључења Кабаселеа.

Вотфорд је и даље претпоследњи са 19 бодова, колико има и Вест Хем, али уз два меча мање. Вулвси су седми са 30.

У осталим мечевима победе су остварили Манчестер сити и Вест Хем, док је реми Брајтона и Челсија обележио Алиреза Јаханбакш фантастичним "маказицама".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво