Тумбаковић: Верујем у добар резултат у Ослу, па да пред нашим навијачима обезбедимо ЕП

Гост Јутарњег програма РТС-а био је селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић. Он је том приликом поручио да се нада и верује у пласман на Еуро 2020.

Пред селектором Србије Љубишом Тумбаковићем је озбиљан изазов - да Србију после 20 година одведе на Европско првенство.

Кроз квалификациону групу није успео, јер су "орлови" заузели треће место иза Украјине и Португала, а нову шансу имаће у марту у две утакмице: против Норвешке у Ослу, и против победника сусрета Шкотска-Израел у Београду.

Ако је нека тренерска столица у Србији врућа, онда је то та селекторска. Прихватили сте изазов у тренутку када целокупна јавност очекује резултат?

Свака утакмица је је један посебан изазов а посебно ако си на челу националне селекције. Када сам дошао већ су у току биле квалификације, одиграна су три меча. Међутим јасни циљеви које је ФСС поставио су били, да се у преосталим утакмицама покуша са се оствари пласман на ЕП.

Деби на клупи Србије нике могао бити тежи - првак Европе Португалија и пораз у Београду.

Нисмо успели, била је то готово немогућа мисија али је постојала шанса. Оно што је било најгоре је што је прва утакмица била против Португалије, после десетак дана мога рада. Ми смо ту утакмицу изгубили...

Квалификације свакако треба заборавити и фокусирати се на ове две мартовске утакмице које су за Србију историјски веома важне.

Ми селектори водимо играче које не тренирамо и наш посао је да пратимо форму играча и да будемо у комуникацији са њима, као и да скаутирамо игру Норвешке.

Норвешка је у квалификацијама у девет мечева забележила само један пораз, три победе, и чак пет пута су мечеве завршавали без победника.

Играћемо против једне екипе која је у фудбалској експанзији и јако добре резултате су простигли у овим квалификацијама. Очекује нас један јако озбиљан ривал, много тежи него евентаулан ривал у финалу са победником меча Шкотска - Израел.

Верујем да ћемо успети да остваримо резултат који нам треба у утакмици у Норвешкој, да би овде пред нашим навијачима покушали да се домогнемо Европског првенства.

Србија има запажене и афирмисане фудбалере широм Европе, да ли је будућност репрезентације, ипак, у домаћим клубовима.

Наравно да морамо да имамо јаку лигу. Одлив квалитених младих играча мора да буде заустављен за време њиховог сазревања. Ако то будемо урадили онда ћемо имати квалитеније и боље играче а самим тиме и јачу репрезентацију.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво