Станковић нови тренер Звезде: Имамо посла, обећавам да ћу да се борим као лав

Фудбалски клуб Црвена звезда представио је на стадиону "Рајко Митић" новог шефа стручног штаба Дејана Станковића. Нови тренер Звезде рекао је да је пред њим и стручним штабом доста посла, али да обећава да ће да се бори као лав за свој клуб

"Лепо вас је видети у великом броју, пре свега желим да се захвалим клубу, легендама, навијачима, свима који су омогућили да будем поново овде. Звезда ме је послала у једну мисију, да се вратим кући једног дана и да наследим једног великог лафа, господина, велико име и великог звездаша као што је Милоје. Видели сте слику нас двојице, бавио сам се фудбалом 20 година и нигде нисам видео да један тренер са загрљајем и осмехом дочека наследника", први су утисци Станковића.

"Ја сам за два сата добио искуства од њега да ми је то довољно за цео живот, хвала му још једном. Хвала ти, Милоје, још једном, као звездашу, хвала ти што си ми утабао стазу, што волиш превише Звезду и што си ми дао шансу да направим победнички тим са великом вољом и жељом. Хвала још једном свима, а пре свега мојој фамилији, без њихове подршке не бих ништа направио и како су ме испратили, дали су ми снагу", додао је Станковић.

"Играо сам фудбал, ништа друго него фудбал, радио са великима тренерима и играчима, много сам од њих научио, имама људе који верују у мене. Ја ћу радом и залагањем показати да сам дошао у велики клуб и обећавам да ћу се као лав борити, хвала вам свима."

Нови тренер Звезде рекао је да је саставио, али не и комплетирао, стручни штаб.

"Окупио сам нешто што је много лепо, људе гладне успеха, доказивања, са огромном вољом и жељом да водимо Звезду. Водићемо је тамо где је стао Милоје, а он је лествицу поставио високо, у звезде. Тим за сада чине Небојша Милошевић, Ненад Милијаш, Душан Гашић. Радимо још на кондиционом тренеру и том кадру, да пре Нове године имамо стручни штаб. Имамо доста посла, пуно играча, једва чекам да их видим, ужелео сам их се, да обавимо тај први тренинг, први пут да изађем на Маракану, да после тога са миром водим Црвену звезду", рекао је Станковић.

Легендарни фудбалер црвено-белих причао је и о односу са тренером Партизана Савом Милошевићем. 

"Чуо сам се и видео са Савом синоћ, поделили смо много тога, велики смо пријатељи, али ћемо само на дербију да ставимо заграду и то бацимо у други план. Он је једно велико име и драго ми је што су легенде својих клубова сада њихови тренери", рекао је Дејан.

Легендарни репрезентативац наше земље, као и бивши фудбалер Звезде, Лација и Интера, тренерску каријеру започиње у свом матичном клубу, а претходно је био асистент у Удинезеу и Интеру у сезонама 2014/15. и 2015/16.

Станковић је за Црвену звезду играо је од 1995. до 1998. године, након чега прелази у Лацио, а потом Интер, где завршава каријеру.

Протеклих пар година провео је у Уефи, као саветник председника Александра Чеферина и саветник сектора за развој фудбала.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво