Тадић на 27. месту Гардијанове листе најбољих фудбалера света

Српски фудбалер Душан Тадић заузео је 27. место на листи од 100 најбољих фудбалера, коју је направио британски Гардијан.

Тадић је био предводник Ајакса са којим је освојио дуплу круну у Холандији, док су у Лиги шампиона заустављени у полуфиналу.

Плејмејкер "орлова" је постигао 32 гола и уписао 35 асистенција у свим такмичењима у 2019. години, по чему је један од најуспешнијих на Старом континенту.

"Мало је вероватно да би се Тадић на овој листи нашао да је остао у Саутемптону у лето 2018.године. Српски фудбалер био је пристојан играч у Премијер лиги, али му се каријера променила одласком у холандски Ајакс. Његова игра добила је нову димензије и одиграо је кључну улогу у Ајаксовом пласману у полуфинале Лиге шампиона. Тадић, који је почетком децембра постигао 48. гол на 82 утакмице, импресионирао је као "лажна деветка", помогао је Ајаксу да освоји титулу у првенству и Куп Холандије", наводи се у образложењу Гардијана.

Капитен Ајакса је претходно у избору за Златну лопту Франс фудбала завршио на 20. месту.

Он ће се у тиму "копљаника" задржати до 2023. године, а по истеку уговора ће постати тренер у једној од најпознатијих омладинских школа на свету.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи