Жреб за Лигу шампиона – најјачи тимови у осмини финала

Од 12 часова у Ниону биће одржан жреб за осмину финала Лиге шампиона. Завршена је прва фаза елитног европског такмичења и већ у првој елиминационој рунди очекује нас спектакл.

Први пут у историји Лиге шампиона, у осмини финала ће се наћи само клубови из пет најјачих лига света – Шпаније, Енглеске, Немачке, Италије и Француске.

Прошла су сва четири представника Премијер лиге (Тотенхем, Манчестер сити, Ливерпул, Челси) и Ла Лиге (Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Барселона, Валенсија), част Серије А бране Аталанта, Јувентус и Наполи, адути Бундеслиге су минхенски Бајерн, Борусија Дортмунд и Лајпциг, а репутацију Лиге 1 покушавају да појачају ПСЖ и Олимпик Лион.

Због тога, али и због пропозиција за извлачење, данашњи жреб многи у свету фудбала називају најјачим откад је формирано ово такмичење.

Познато је правило да у овој фази клубови из истих земаља не могу да се састану, као ни они који су били заједно у групама, па сваки од 16 тимова већ има сужен избор оних са којим може да се укрсти. Највећа је шанса да гледамо дуел Барселона – Челси, чак 23,38 одсто, а све остале могућности можете погледати у првој табели.

Мечеви осмине финала Лиге шампиона играју се 18, 19, 25. и 26. фебруара, реванши су 10, 11, 17. и 18. марта, док су четвртфинала на програму 7. и 8. априла, друге утакмице 14. и 15. априла. Полуфинала су 28. и 29, априла, реванши 5. и 6. маја, а борба за титулу првака Еворпе 30. маја у Истанбулу.

Лига Европе

Сат времена после жреба за осмину финала Лиге шампиона биће извучени парови шеснаестине финала другог по јачини еврпопског такмичења (табела 2).

Испадањем Ајакса, Интера, Леверкузена и Бенфике из ЛШ и ово такмичење је постало атрактивније. Поготово што је у њему Севиља, као петоструки првак, затим великани попут Манчестер јунајтеда, Арсенала, Порта, Селтика, Ренџерса и Роме.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво