Звезда и Лига шампиона - шта је било исто а шта другачије него лане

На грешкама се кажу учи. А да ли се може учити ако се грешке понављају и бивају некада и веће? То се вероватно питају навијачи, али у руководећи људи у фудбалском клубу Црвена звезда након завршетка другог учешћа у Лиги шампиона у две године. У тој "репризи" поново је остварена једна победа, али и претрпљено неколико убедљивих пораза, и то на "Маракани".

Промашен пенал у финишу првог полувремена. Несхватљиво направљен пенал у финишу другог. И свега пар минута делило је Звезду од пролећа у Европи.

Ипак, Олимпијакос је добио братски дуел у Пиреју и отишао у нокаут фазу Лиге Европе, а српски шампион је завршио своје друго узастопно играње у Лиги шампиона.

Ако поредимо та два учешћа, можемо уочити сличности, али и разлике:

Поново је Звезда прошла сва четири кола квалификација до уласка у елиту.

Поново у плеј-офу ремијима изборила наступ међу 32 најбоља клуба у Европи.

Поново је остварила победу (против Олимпијакоса у Београду 3-1). Истина, није она била велика као прошлогодишња против тада будућег а сада актуелног шампиона Европе Ливерпула, коју је са два гола режирао Милан Павков.

Опет је, очекивано, било убедљивих пораза. Међутим, за разлику од прошле године, они су се дешавали и на Маракани.

Тотенхем је дао четири, а Бајерн чак шест голова у Београду, који је до ове године важио за тежак терен чак и за најбогатије.

У Лондону је примљено пет голова, у Минхену три и на послетку један у Грчкој, и све то без постигнутог гола.

На крају, српски великан је на свом конту имао три бода, уз три постигнута и чак 20 примљених голова. 

Утисак је да је Звезда, 28 годинa од чувеног покоравња Европе и света, од Барија и Tокија 1991. године, ове играла у складу са својим могућностима, финансијама и квалитетом играчог кадра.

Али, исто тако, утисак је да у другој години играња са најбољима није направљен очекивани напредак и раст, и то је оно што ће у најтрофејнијем српском клубу морати да анализирају.

Марко ЉУБОМИРОВИЋ (LjubomirovicM)

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво