Извештај Барсиног скаута о Марадони давне 1978. године

Цесар Луис Меноти, бивши селектор Аргентине, помогао је Барселони да доведе тада младог Дијега Арманда Марадону из Боке Јуниорса у Каталонију. Преносимо његов извештај који је поднео Барселони 1978. године.

Извештај је подонео пошто је одгледао сусрет између Боке Јуниорса и Аргентинос Јуниорса. Марадона је у то време имао 17 година. Овако је изгледао тај извештај...

Извештај: Дијего Армандо Марадона.

Оцена: Врло добар, изванредан. Брзина 9,5. Убрзање 9,5. С лоптом 9,1. Без лопте 9,5. Агилност 9,5. Скок 8.

Психолошки аспекти: Ментална снага 10. Отпорност на прекршаје 10. Концентрација 10. Себичност 0. Индивидуалност 10.

Општа техника: Непобедив.

Прецизна техника: Изванредан, застрашујуће ефикасан дриблер. Јак. Храбар. Сјајан ударац. Одличан пас. Максимално прецизан. Беспрекорна визија. Просечна игра главом. Добар вођа. Зна да сачува лопту.

Индивидуална тактика: Комплетна фудбалска интелигенција. Комплетан осећај за фудбал.

Општи закључци: Млад. Рођен 30. 10. 1960. Има невероватну технику и дриблинг на највишем нивоу. Увек иде директно према голу, али зна када мора да се реши лопте и дода саиграчу. Сјајни рефлекси. Његова кратка додавања и ударци су чудо.

Четири године након овог извештаја Барселона је довела Дијега Марадону из Боке, а Аргентинац је за каталонски тим постигао 22 гола у 36 наступа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво