Манчестер обојен у црвено, Сити све даље од титуле

Јунајтед газдује Манчестером – изабраници Олеа Гунара Солскјера савладали су као гости Гвардиолин Сити са 2:1 и приближили се екипама које би наредне сезоне требало да наступају у Лиги шампиона. Рашфорд и Марсијал утишали "Етихад", Отаменди поставио коначан резултат. Сити каска за Ливерпулом 14 бодова, Јунајтед се докопао петог места на табели.

Одавно Јунајтед није тако лако изашао на крај са Ситијем, као у утакмици 16. кола Премијер лиге. Два гола у првом полувремену у мрежи Едерсона били су довољни да се црвена страна Манчестера радује до касно у ноћ.

Екипа Олеа Гунара Солскјера није била у подређеном положају, иако је Сити углавном имао теренску иницијативу, док су контранапади "ђавола" били изузетно опасни.

Гости су на "Етихаду" до предности дошли у 23. минуту, када је Бернардо Силва оборио Рашфорда, а судија Тејлор, тек после интервенције ВАР собе досудио најстрожу казну.

Рашфорд је био неумољив, наставио серију голова и донео свом тиму предност над нервозном екипом Ситија.

Већ у 27. минуту Рашфорд погађа пречку, а само два минута касније Антони Марсијал користи асистенцију младог Џејмса и постиже други гол за "ђаволе".

Једна спорна ситуација виђена је у финишу првог полувремена, када је лопта очигледно погодила у руку Фреда, али Тејлор, као и ВАР соба, сматрали су да нема пенала за Сити.

У другом полувремену виђена је велика борба, али је одбрана Јунајтеда успевала да умири налете Ситија, а Ван Бисака и Шо фантастично су зауставили нападе домаћина по боковима.

Отаменди је 85. смањио резултат, али то је било све што је Сити урадио на овом мечу.

Сити је тако остао на трећем месту на табели Премијер лиге са 32 освојена бода, чак 14 мање од водећег Ливерпула, док је Јунајтед сада пети са 24, пет мање од четвртопласираног Челсија.

Премијер лига 16. коло:

Субота:
Евертон - Челси 3:1
Борнмут - Ливерпул 0:3
Тотенхем - Барнли 5:0
Вотфорд - Кристал Палас 0:0
Сити - Јунајтед 1:2

Недеља:
15.00 Астон Вила - Лестер
15.00 Њукасл - Саутемптон
15.00 Норич - Шефилд јунајтед
17.30 Брајтон - Вулвс

Понедељак:
21.00 Вест Хем - Арсенал

Табела:
Ливерпул 46, Лестер 35, Манчестер сити 32, Челси 29, Манчестер јунајтед 24, Тотенхем 23, Вулвс 23, Кристал Палас 22, Шефилд 19, Арсенал 19, Њукасл 19, Барнли 18, Брајтон 18, Евертон 17, Борнмут 16, Вест Хем 16, Астон Вила 15, Саутемптон 15, Норич 11, Вотфорд 9.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво