Звезда савладала Спартак, "маказице" Томанеа

Фудбалери Црвене-звезде савладали су Спартак из Суботице са 3:1 (2:1) у мечу 19. кола Линглонг Суперлиге Србије.

Црвено-бели су направили добру увертиру пред гостовање у Атини. После примљеног гола успели су до полувремена да направе преокрет, а потом у другом полувремену рутински, уз још један гол у мрежи противника, приведу меч крају.

Звезда је од самог старта напала, стварала шансе, ипак Спартак је показа да није дошао у Београд само да би се бранио. Гости успели да поведу из својег првог правог напада. Сјајан центаршут Милошевића са леве стране, на супротној страни на петерцу је највише скочио Денковић и главом послао лопту у мрежу Борјана, који је био немоћан у овој ситуацији. Играо се 21. минут.

Црвено-бели су изједначили у 31. минуту. Контранапад Црвене звезде, Марин је повукао лопту на средини терена, упутио је пас у празно ка Жандеру, који је прихватио лопту у казненом простору и прецизним ударцем савладао голмана Дубљанића.

Звезда је до преокрета дошла у 40. минуту. Напад домаћина кренуо је од Марина на средини терена, који је упослио Жандера на левој страни, овај са ивице гол-аут линије упутио лопту ка Томанеу, који није успео да захвати лопту. Међутим, одбрамбени играч Спартака Текијашки није могао да реагује, погађа га лопта и завршава у мрежи.

Домаћин је увећао предност у 51. минуту. Марин је ушао у шеснаестерац по левој страни у висини петерца, подигао је лопту Томанеу који „маказицама" шаље у мрежу.

Још неколико стопостотних шанси на обе стране, али голмани су успели да сачувају мреже до краја сусрета.

Линглонг суперлига 19.коло:

Субота:
Црвена звезда - Спартак 3:1

Недеља:
13.30 Рад - Партизан
15.00 Јавор - Вождовац
15.00 Напредак - Мачва
15.00 Пролетер - Чукарички
15.00 Раднички Ниш - Младост
15.00 Радник - Инђија
15.00 ТСЦ - Војводина

Табела: Црвена звезда 52 бода, Војводина 42, Чукарички 40, Партизан 38, ТСЦ 33, Вождовац 32, Раднички Ниш 28, Спартак 28, Младост 25, Напредак 21, Јавор 20, Радник 16, Пролетер 16, Инђија 14, Рад 11, Мачва 8.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво