Напредак сурово казнио Партизан за промашаје, три бода иду у Крушевац

Фудбалери Напретка из Крушевца савладали су Партизан у Хумској са 3:2 (2:1) у мечу 19. кола Линглонг Суперлиге Србије. Победе извојевали домаћини у вечерњем термину – Мачва, Спартак и Војводина.

Изузетно занимљив меч одиграли су Партизан и Напредак. Напредак је у Београд дошао да се надиграва са Партизаном. Црно-бели су створили више изгледнијих шанси, промашили неке стопостотне. Крушевљани су успели да казне те неискоришћене прилике и стигну до изједначења, а потом у фото-финишу и до победе и веома важна три бода.

Партизан је напао од првог судијиног звиждука. Ређале су се прилике пред голом гостију, промашивали су Сума, Садик и Асано. С друге стране и Напредак је створио неколико прилика, али без реализације.

Партизан је до предности стигао у 13. минуту. Асано је упутио центаршут са десне стране, на ивици шеснаестерца био је Садик, који проналази Суму, овај прецизним ударцем погађа мрежу гостију.

Црно-бели су увећали предност у 34. минуту. После велике гужве у казненом простору гостију најбоље се снашао Сума и пронашао пут до мреже.

Гости из Крушевца смањили су предност у 43. минуту. Полуконтра Напретка, лопта на левој страни долази до Вукадиновића који је био у ситуацији један на један са Стојковићем и изашао као победник.

Друго полувреме донело је отворену игру на обе стране. Партизан је желео да стигне до трећег гола. Ређале су се шансе пред голом Милошевића, који је излазио као победник. Наизгледнију шансу имао је Садик, одлично се снашао у казненом простору, ослободио се чувара, преварио голмана, али лопта се након ударца одбила од стативе.

Уследила је казна. Гости су до изједначења стигли у 83. минуту. После корнера створила се велика гужва у казненом простору, после ударца лопта се одбила до Бјелоша, који је проследио у празну мрежу.

Партизан је након изједначења настави са нападима, своје шансе нису искористили пре свих Натхо, Урошевић и Асано.

Нова казна за црно-беле, у последњим моментима сусрета, у четвртом минуту надокнаде, велика грешка одбране Партизана, после неколико пасова лопта долази до Ескића, који је био сам испред Стојковића и успео да га савлада.

Партизан није имао времена да организује напад.

Линглонг Суперлига 19. коло:

Инђија - Рад 1:0 (Илић 13)
Чукарички - ТСЦ 2:1 (Шапић 82, Видосављевић 88 - Тумбасевић 34)
Младост - Црвена звезда 0:1 (Бен 63)
Вождовац - Раднички Ниш 1:0 (Девић 90+2)

Мачва - Јавор 2:1 (Адамовић 1, 36 -Долмагић 29)
Партизан - Напредак 2:3 (Сума 13, 34 - Вукадиновић 43, Бјелос 83, Ескић 90+4)
Спартак - Пролетер 4:1 (Туфегић 10, 62, 84, Маричић 66 - Марјановић 28),
Војводина - Радник 1:0 (Бојић 63)

Табела:
Црвена звезда 49 бодова, Војводина 42, Чукарички 40, Партизан 38, ТСЦ 33, Вождовац 32, Раднички Ниш 28, Спартак 28, Младост 25, Напредак 21, Јавор 20, Пролетер 16, Радник 16, Инђија 14, Рад 11, Мачва 8. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи