Меси на крову света, рекордна шеста "Златна лопта"

Аргентинац Лионел Меси, на свечаности у Паризу освојио је награду "Златна лопта" за најбољег фудбалера на свету коју додељује "Франс фудбал". Фудбалер Барселоне рекордни шести пут освојио је престижну награду, овога пута испред Вирџила ван Дајка и Кристијана Роналда.

Меси је "Златном лоптом" крунисао одличну индивидуалну годину у којој је награђен и Фифином наградом за "најбољег фудбалера године", као и "Златном копачком" за најбољег стрелца у Европи.

Меси је u 2019. години у свим такмичењима укупно постигао постигао 54 гола, забележио 23 асистенције и био међу лидерима у кључним додавањима, као и успешним дриблинзима.

Фудбалер Барселоне шести пут је освојио престижну награду "Златна лопта", чиме је постао рекордер, испред Кристијана Роналда који је освојио једну мање. 

Аргентинац је водио Барселону до титуле у домаћем првенству, али је његов тим, заједно са њим, поново подбацио у полуфиналу Лиге шампиона, изгубивши од Ливерпула, након велике победе и преокрета енглеске екипе у реваншу.

Управо је један од најбољих фудбалера Ливерпула Вирџил ван Дајк освојио друго место у трци за "Златну лопту". Ван Дајк је са Ливерпулом имао сјајну годину, у којој је освојио Лигу шампиона и био други у енглеском првенству.

Треће место припало је фудбалеру Јувентуса Кристијану Роналду, који се није појавио на церемонији у Паризу.

Роналдо је са Јувентусом освојио Серију А, а у свим такмичењима постигао је 34 гола, уз четири асистенције.

Нападачи Ливерпула, Садио Мане и Мохамед Салах заузели су четврту, односно пету позицију. 

Меси је претходни пут "Златну лопту" освојио 2015. године, а прошлогодишњи освајач овог признања био је Лука Модрић.

Фудбалер Јувентуса Матијас де Лихт проглашен је за најбољег младог играча испред Џејдона Санча из Борусије и Жоаа Феликса из Атлетико Мадрида.

За најбољег голмана изабран је чувар мреже Ливерпула Алисон Бекер. Друго место у тој категорији припало је голману Барселоне Марк-Андреу тер Штегену, док је трећи био Едерсон из Манчестер ситија.

Американка Меган Рапино освојила је "Златну лопту" у категорији жена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво