Милошевић за РТС: Размишљати о прошлости у фудбалу је самоубиство

Саво Милошевић, тренер Партизана, говорио је за РТС два дана после утакмице са АЗ Алкмаром у Холандији. Нагласио је да ће меч бити анализиран, али да је њему и његовом стручном штабу "савршено јасно" шта се догодило у одлучујућем мечу за пролазак у нокаут фазу Лиге Европе...

Црно-бели су прокоцкали су у Хагу предност од 2:0 и два минута пре краја дозволили су ривалу, са играчем мање, да преокрене и да постигне два гола.

"Трудим да заборавим све што је било јер размишљати о прошлости је самоубиство. Фудбал је данас такав, динамичан и брзо се одвијају ствари, да морате оно што је прошло брзо да остављате иза себе", рекао је Милошевић.

Тренер Партизана разуме интерес јавности када је у питању утакмица и како се она одиграла, али нема тај луксуз да се њоме бави јер га већ сутра чека нови меч.

"Настојим да утакмицу у Хагу заборавим, не у смислу да нећемо анализирати све то што се десило, мада је мени и мом стручном штабу потпуно јасно шта се десило. Трудићемо се да такве стари поправимо у будућности", рекао је стратег Партизана.

Партизан је 88. минута у Хагу играо перфектно, а онда је дошло пет минута "зоне сумрака"...

"Дешавају се овакве ствари када екипа игра на својој горњој граници, да у моменту када паднете, тај пад је велики и тешко га је зауставити. Такве конфузије и падове могу да имају и највеће екипе у Европи. Који је окидач за конфузију и зашто се десила... постоји милион разлога. Нама се десио тај први гол који је реткост и он је био окидач."

Милошевић је додао да су се замене замене које је извршио показале као лоше.

"Можемо да причамо још два дана о овоме, али прича се завршава на мени, ако је неко крив и одговоран онда сам то ја, Када не ваљају ствари увек је тренер тај који треба да преузме одговорност и кривицу", закључио је Милошевић.

Тренер Партизана додао је да је од марта морао да донесе на стотине одлука и да зна да су у огромном проценту биле праве, и да не зна нити једног тренера или играча на свету који је на свакој утакмици донео баш све праве одлуке.

"У првој утакмци медији и јавност замерили су ми што сам играо превише офанзивно. Сада добијам критике што сам урадио супротно у другој утакмици. Увек ће људи наћи разлог да вас критикују", рекао је Милошевић.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво