Џејдон Санчо, прва звезда зимског прелазног рока

Фудбалер дортмундске Борусије Џејдон Санчо могао би да постане најскупљи играч у зимском прелазном рокуу историји, пошто немачком клубу стижу понуде за услуге Енглеза са свих страна. Клуб није задовољан дисциплином младог играча, који жели да иде по сваку цену, а заинтересоване стране требало би да плате око 120 милиона евра.

Прошле сезоне очарао је Европу својим фудбалским умећем, док у новој пуни новинске чланке дисциплинским прекршајима и казнама од стране Борусије. Џејдон Санчо изгледа да је истерао своје, боље рећи својим понашањем натерао је управу "милионера" да размишља о продаји најталентованијег играча.

Договор је био да Санчо може да иде на лету, уколико стигне адекватна понуда, али после низа инцидената које је млади Енглез направио у октобру и новембру чини се да је растанак неминован већ у јануару.

Санчо је био кажњен у октобру, када је закаснио са повраком у клуб после репрезентативних обавеза, док је недавно, пре меча са Барселоном у Лиги шампиона, офанзивни везиста закаснио на клупски састанак, па је меч почео на клупи.

Ушао је у игру на полувремну, постигао једини погодак за Дортмунд у поразу од 3:1 и још једном показао свој несумњив таленат и квалитет.

Ипак, клуб не жели више да толерише његово понашање, па је спреман да саслуша понуде најбогатијих клубова у Европи. А њих има сасвим довољно.

Играч рођен 2000. године стасао је у Манчестер ситију, одакле је 2017. године прешао у Дортмунд за око 10 милиона евра (осам милиона фунти), па трансфер у Јунајтед, који је био заинтересован још прошле године, делује неоствариво.

Сити би желео да врати свог некадашњег ђака, али је велико питање да ли је спреман да плати 120 милиона евра (100 милиона фунти), колико тражи Борусија. Такође, шампион Европе Ливерпул би волео да види Санча у свом саставу, док је Реал некако најупорнији, а има и добру сарадњу са клубом из Дортмунда.

Уколико Борусија "избоксује" тражену цену, Санчо би постао најскупљи играч у историји купљен у зимском прелазном року, чиме би оборио рекорд који држи Фелипе Кутињо, када је из Ливерпула прешао у Барселону.

Јануарски прелазни рок биће веома занимљив, а већ сада је извесно да ће Џејсон Санчо бити прва звезда првог прелазног рока у 2020. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво