Алфонсо Дејвис, нови Бајернов универзалац

Алфонсо Дејвис већ шест утакмица за Бајерн игра на позицији левог бека, иако је у клуб стигао као талентовани нападач. Ипак, млади Канађанин каже да му промена позиције у тиму није пала тешко, пошто је срећан и поносан што има прилику да игра на високом нивоу.

Иако је дошао у Бајерн као левокрилни нападач, Алфонсо Дејвис у последње време стандардан је на позицији левог бека у тиму Бајерна.

"Само играње у Бајерну у Бундеслиги и Лиги шампиона је остварење сна. Породица је поносна на мене. Зову ме после сваке утакмице и пружају велику подршку."

Повреде одбрамбених играча Никласа Зилеа и Теа Ернандеза отвориле су простор да млади Канађанин заигра у стартној постави великана из Минхена.

"Срећом, тренер у мени види нешто и даје ми шансу да играм из утакмице у утакмицу. Да ли је то на позицији крила или бека, није толико важно. Где год да ме постави, одрадићу посао како треба. Поред себе имам Давида Алабу, који је један од најбољих левих бекова на свету и много ми помаже. Није ми тешко пала промена позиције, пошто сам на том месту играо и као члан Ванкувера. Само ми је додатанмотив да научим нешто ново."

Дејвиса је похвалио и привремени тренер Бајерна Ханси Флик, који очекује да Канађанин и против Звезде одигра на високом нивоу.

Утакмица између Звезде и Бајерна огра се од 21.00 на стадиону Рајко Митић, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво