Антић за РТС о тенису, Новаку, фудбалској репрезентацији, Јовићу...

Радомир Антић, прослављени српски фудбалски тренер, најпознатији је навијач тениске репрезентације на завршном турниру Дејвис купа у Мадриду. Антић је у ексклузивном интервјуу за РТС говорио о такмичењу у "Магичној кутији", ситуацији у српском фудбалу, статусу Луке Јовића у Реал Мадриду.

Популарни "мистер" посебно је био импресиониран победом Филипа Крајиновића над Жо-Вилфридом Цонгом којом је трасиран тријумф над Француском (2:1).

"Победа начином. Показао је културу. Чини нас поносним – одушевљен сам и понашањем и игром у овом епицентру тениса показао је којим ће путем наставити", почео је причу Антић за РТС и додао:

"Показали смо да имамо квалитет. Имамо културу у овом спорту, Србија је одувек била носилац тих квалитета и ја сам поносан, као и сви овде, на који начин се наши тенисери понашају и играју."

Годинама живи у престоници Шпаније и истиче да је Новак Ђоковић, уз Рафаела Надала, омиљена тениска личност у том граду.

"Новак је освојио последњи турнир овде у Мадриду, али су њега увек обожавали. Није случајно да се после сваке победе обрати навијачима на шпанском. Сви људи који се мени обраћају о Ђоковићу, мислим да га стварно воле и цене."

Некадашњи селектор српске репрезентације осврнуо се и на фудбалски национални тим, који није успео да се кроз квалификације пласира на Европско првенство 2020. године, већ ће то покушати да учини кроз бараж Лиге нација на пролеће.

"Бараж морамо да видимо као шансу. Наш фудбал захтева да смо свесни чињенице да у овом тренутку немамо амбијент за велике резултате. После утакмице се појавила једна вест да Уефа отвара поново поступак. Играли смо без публике, против Украјине је било само пар хиљада гледалаца – шта треба да урадимо да бисмо то превазишли? Моја филозофија у животу је да бисмо било који проблем решили, мора се прво установити да проблем постоји. А, ми имамо озбиљан проблем."

Радомир у богатој тренерској каријери водио сва три шпанска великана – Реал Мадрид, Барселону и Атлетико Мадрид. Нема бољег саговорника да објасни ситуацију Луке Јовића у "краљевском клубу", првом српском фудбалеру који је потписао за клуб са "Сантјаго Бернабеуа".

"Тешко је у овом тренутку прићати о Јовићу. Мало је времена добио да би показао оно због чега је дошао у Реал Мадрид. Морамо бити реални, Бензема игра на његовом месту и у овом тренутку је играч који пролази кроз можда и најбоље дане у својој каријери. Остаје да се види на који начин ће Реал да реши ситуацију са Јовићем, мислим да ни он ни клуб не могу да буду задовољни статусом", истакао је Антић у разговору за РТС.

Антић је говорио о наступима Црвене звезде и Партизана у европским такмичењима, наредној утакмици црвено-белих са минхенским Бајерном, променама које би требало увести у српски фудбал...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара