Селекција Русије надиграла „орлиће“

Млади фудбалери Србије поражени су од селекцијом Русије са 2:0 у шестом колу квалификација за Европско првенство у оквиру Групе 5, у утакмици на стадиону „Чаир“ у Нишу. Головима већ у првом полувремену, селекција Русије је обезбедила победу која им је учврстила прву позицију у Групи 5.

„Орлићи“ су добро почели и офанзивном игром већ у првих неколико минута изградили неколико добрих шанси, али је све остало на томе јер је изустала реализација.

Селекција Русије већ у другом нападу, у деветом минуту игре, успева да дође до вођства голом Федора Чалова, који излази сам пред голмана репрезентације Србије и успева да пласира лопту по земљи у мрежу. Тим Србије је наставио са офанзивном игром и већ пар минута касније Јовељић погађа стативу. Али је то било све јер у самом финишу првог полувремена Мухамед-Шапи Слејманов у 44. минуту поново погађа гол Србије за 2:0 у првом полувремену.

У другом полувремену ритам игре је знатно опао у односу на први део меча, а „орлићи“ нису успели да дођу ни до почасног поготка чиме би наговестили могућност да дођу бар до изједначења.

После ове победе на „Чаиру“, репрезентација Русије је знатно учврстила прву позицију у Групи 5 са 14 бодова из шест мечева, а Србија остаје на седам освојених бодова.

Ток меча:

20.54 – Крај утакмице. Селекција Русије је савладала младу репрезентацију Србије са 2:0. 

20.51 – Меч ће бити продужен за три минута због прекида током другог полувремена.

20.36 – Велика шанса за Србију. После продора у шеснаестерац и центаршута са леве стране, Милутин Видосављевић шутира са петерца и пребацује гол Русије.

20.33 – Нове измене у саставу Србије. Из игре су изашли Јовељић, Аџић и Илић, а на терен улазе Павловић, Тедић и Видосављевић.

20.13 – Жути картон за Ерхана Машовића после једног оштријег старта на средини терена.

20.06 – Селектор тима Србије Илија Столица је заменио Његоша Петровића, који је добио жути картон, Вељком Бирманчевићем.

20.05 – Почело је друго полувреме меча младих репрезентација Србије и Русије. Први са центра крећу фудбалери Русије.

19.49 – Завршено је прво полувреме, селекција Русије головима Чалова и Сулејманова води са 2:0.

19.46 – ГОЛ! Русија у завршници првог полувремена долази до предности од 2:0. Сулејманов постиже гол. Доста среће за госте, након покушаја Ломовитског, лопта се одбија тачно до Сулејманова, који матира голмана Илића.

19.26 – Велика шанса за тим Србије! До прве велике шансе за изједначење долази Дејан Јовељић, који шутира главом и погађа стативу.

19.18 – Утакмица је накратко прекинута због указивања лекарске помоћи Ступаревићу после једној фаула, због кога је жути картон добио Ломовицки, одбрамбени играч селекције Русије. Повреда није била озбиљнија и меч је убрзо настављен.

19.10 – Гол за селекцију Русије! Руски нападач Чалов успева да побегне офсајд замци нашег тима, излази сам пред голмана репрезентације Србије и успева да пласира лопту по земљи у мрежу за вођство од 1:0. 

19.06 – Добар почетак „орлића“, који већ у првих неколико минута долазе до две-три шансе и настављају притисак.

19.02 – Почела је утакмица младих селекција Србије и Русије.

19.00 – Интониране су националне химне, а потом су капитени тимова одлучили да први лопту са средине терена поведу репрезентативци Србије.

18.53 – Играчи су изашли на терен и очекује се почетак утакмице. 

18.20 – Утакмица почиње за нешто више од 30 минута, познати су састави селекција:

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво