Да ли су двометраши будућност фудбала

Млади штопер Ајакса Давид Исмон постао је звезда на интернету, пошто су се појавиле фотографије са утакмице клинаца Ајакса и Спарте, узраста до 15 година. Млади фудбалер је бар "за главу" виши од својих вршњака и већ је на себе скренуо пажњу богатих европских клубова.

"Као да клинац игра фудбал са својим оцем", био је један од првих коментара на фотографију Давида Исмона, 14-годишњег штопера Ајакса, на утакмици са вршњацима из Спарте.

Исмон је већ висок 188 центиметара, а несумњиво ће још расти, па се поставља велико питање колико ће бити у стању да игра професионални фудбал.

С друге стране, фудбалска школа Ајакса важи за најбољу на свету, па стручњаци из Амстердама нису тек тако, или само због висине, пружили шансу младом Исмону. Штопер је, гле чуда, постигао два поготка и једном асистирао у дуелу са Спартом, али није добио баш сваки ваздушни дуел.

Слична ситуација била је и са Ел Шадејом Битшабуом, који је пре две године запрепастио фудбалски свет играјући за селекцију ПСЖ-а до 12 година на турниру на Тенерифама.

Неки клубови су чак уложили и жалбу, а цела ситуација умногоме је подсетила на случај Ромелуа Лукакуа, који је у млађим категоријама био знатно виши и јачи од својих вршњака, па је његова мајка морала да на сваку утакмицу носи његову крштеницу.

Иако у модерном фудбалу низак раст, ниско тежиште и брзина чине главне квалитете фудбалера, није искључено да у наредним годинама, па и деценијама, управо висина буде главна узданица појединих играча, како би нашли своје место у фудбалском хаосу који влада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво