Звездине легенде положиле венац на бисту Рајка Митића

Легенде Црвене звезде положиле су данас венац на бисту Рајка Митића испред истоименог стадиона на дан када је рођена прва "Звездина звезда".

Драган Џајић, Владимир Петровић Пижон, Душан Савић, Станислав Караси, Јован Куле Аћимовић и друге легенде црвено-белих обележиле су дан на који је пре 97 година рођен Митић.

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић подсетио се времена када је са Митићем радио у клубу.

"Био је пре свега био велики човек. Феноменалан играч, а касније и сјајан функционер. Такође, био је и одличан новинар. Врло радо се сећам периода са њим и морам да признам да сам га волео. Рајко Митић је прва 'Звездина звезда' и први фудбалски мађионичар. Био је у Звезди и када није физички присутан, сви су га обожавали, преко саиграча, до публике која је сваки његов потез испраћала овацијама. Фудбалска легенда која и даље живи", рекао је Мијаиловић за клупски сајт.

Митић је рођен у селу Дол, у близини Беле Паланке, а преминуо је 27. марта 2008. године.

За црвено-беле наступао је 14 сезона, од оснивања Црвене звезде 4. марта 1945, па до новембра 1958, и у том периоду одиграо је 572 утакмице и постигао 262 гола, био је капитен и допринео освајању шест титула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи