Енглески новинар тражи од Уефе да казни његову земљу због вређања Срба

Ретко или скоро никада нећете видети или прoчитати да енглески новинари стану у заштиту Србије. Ипак, након гостовања фудбалске репрезентације Енглеске у Приштини, глас је подигао један острвски журналиста, тражећи казну за тамошњу фудбалску асоцијацију због понашања навијача и његових сународника на том мечу.

Наиме, током меча квалификација за Европско првенство 2020. између репрезентације тзв. Косова и Енглеске, забележено је неколико случајева како гостујући и домаћи навијачи заједно певају увредљиве песме на рачун Срба и Србије.

Сем Стрит, енглески новинар који себе описује као навијача Вотфорда, Бразила, Србије и Аргентине, објавио је један такав снимак на коме се виде Енглези како певају "Србија је разбијена где год да се појави".

На другим снимцима скандирање почиње речима "Срби су копилад".

"Снимљени су. И то на стадиону. Претпостављам да ће Уефа натерати Енглезе да први меч ЕП 2020. на Вемблију одиграју иза затворених врата, или се расизмом назива само оно што ураде навијачи у источној Европи?", написао је Стрит на Твитеру уз видео-снимак.

Он додаје да је у четвртак голман косовског тима Аријанет Мурић оптужио навијаче Чешке да су га угрожавали на расној основи, али, како каже, те тврдње није поткрепио никаквим доказима.

Стрит такође позива све заинтересоване да овај догађај из Приштине пријаве мрежи "Fare", која се у сарадњи са Уефом бори против расизма и дискриминације у фудбалу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво