"Хладан туш" за навијаче на новом стадиону у Тирани

Албанија је поражена од Француске у последњем колу квалификација за ЕВРО 2020, а утакмица се играла на новом, модерном "Ер Албанија" стадиону. Ипак, организација није протекла у потпуности по плану, пошто су се прскалице за квашење терена у једном тренутку окренуле против навијача.

Дуго очекивано отварање стадиона "Ер Албанија" у Тирани није протекло како су организатори планирали – домаћа селекција поражена је од Француске (0:2), док су навијачи били жртве "техничких проблема".

Наиме, прскалице које су постављене иза гол-аут линија, укључиле су се како би поквасиле терен, али су, грешком задужених, биле програмиране да прскају на све стране, па су "настрадали" навијачи у првим редовима.

Стадион се сматра једним од најмодернијих у југоисточној Европи. УЕФА је уложила десет милиона евра, а четрдесет милиона евра инвестотори који су постали власници највишег торња у Албанији. Торањ је део комплекса стадиона, а у њему се налазе хотел и пословни простор.

Стадион је изграђен на месту некадашњег "Кемал Стафа", а на трибинама има 22.500 седишта.

Француска се пласирала на Европско првенство, док је Албанија заузела четврто место у Групи Х квалификација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи