Реми Србије и Украјине, "Орловима" друга шанса у Лиги нација

Фудбалска репрезентација Србије ремијем са Украјином 2:2 (1:1) завршила је квалификације за ЕУРО 2020. Стрелци за нашу селекцију били су Тадић и Митровић. "Орловима" је за пласман, осим победе, требао и кикс Португалије, која је у Луксембургу ипак очекивано славила са 2:0. Прилику за пласман на ЕП Србија ће морати да тражи у баражу Лиге нација.

Мало је недостајало да изабраници Љубише Тумбаковића нанесу први пораз Украјинцима, али, ипак, нису успели.

Изабраници Љубише Тумбаковића сјајно су отворили дуел на стадиону „Рајко Митић". Пристисак наше репрезентације од старта меча уродио је плодом у 9. минуту када је шут Тадића руком зауставио Матвијенко и скривио пенал. Душан Тадић био је сигуран извођач казне за вођство наше репрезентације.

Украјинци стижу до изјеначења у у 33. минуту голом одличног Романа Јаремчунка после центаршута Циганкова а са тим резултатом се и отишло на одмор.

И у наставку меча виђен је добар фудбал. Наша репрезентација стиже до новог вођства већ у 56. минуту када је Александар Митровић искористио фантастичну асистенцију Душана Тадића и постигао свој десети погодак у квалификацијама.

Када су сви очекивали да судија означи крај сусрета, Украјина по други пут стигже до изједначења и ремија у Београду преко "резервисте" Ертема Беседина.

У другом мечу групе Португалија ипак није дозволила било какво изненађење јер је очекивано славила у Луксембургу 2:0, головима Бруна Фернандеша у 39. и Кристијана Роналда у 86. минуту.

На крају Украјина са 20 и Португалија са 17 бодова иду на финални турнир а Србији са 14 бодова следи бараж Лиге нација против Норвешке у гостима у марту наредне године. Ако буду славили у том дуелу у финалу ће се састати са бољим из другог полуфинала, у којем се састају Шкотска и Бугарска.

Податак који треба да забрине челнике у савезу, Србија је примила погодак на сваком мечу у квалификацијама. Голове смо такође постизали на скоро свим дуелима, осим у Украјини када је наша селекција доживела тежак пораз (5:0).

Група Б

14. 11.
Србија - Луксембург 3:2
Португалија - Литванија 6:0

17. 11.
Србија - Украјина 2:2
Луксембург - Португалија 0:2

Табела: Украјина 20, Португалија 17, Србија 14, Луксембург 4, Литванија (+1) 1

Комплетне резултате и табеле квалификација можете погледати ОВДЕ.

Ток меча:

16.53 - Крај меча, реми Србије и Украјине 2:2 (1:1).

16.51 - ГОООЛ! Украјина у самом финишу меча стиже до изједначења - 2:2.

16.47 - Крај наде за изненађење у Луксембургу, Роналдо постиже погодак у завршници меча.

16.35 - Лука Миливојевић мења Немању Максимовића.

16.30 - Нова шанса за нашу репрезентацију, поново у режији Тадића и Митровића чији шут овај пут зауставља голман Украјине.

16.28 - Прва промена у тиму Србије, Љајић напушта терен улази Мијат Гаћиновић.

16.14 - ГОООЛ! Србија води против Украјине са 2:1. Митровић постиже свој нови погодак, десети, у квалификацијама на асистенцију Тадића у 56. минуту.

16.08 - Србија наставља са нападима. Прва прилика за "орлове" у наставку, одличан шут Љајића искоса зауставља сјајни Пјатов.

16.05 - Настављен је меч на стадиону "Рајко Митић", без промена у саставима оба тима.

15.52 - Полувреме и на мечу у Луксембургу, Португалци воде са 1:0.

15.47 - Полувреме на мечу, Србија - Украјина 1:1. Србији је за пласман на финални турнир потребна победа, уз кикс Португалаца.

15.45 - Још једна одлична интервенција Предрага Рајковића који зауставља шут Јаремчука у самом финишу првог полувремена.

15.43 - Португалија води у Луксембургу голом Бруна Фернадеша у 39. минуту.

15.33 - ГОООЛ! Украјинци стижу до изједначења у 32. минуту 1:1. Лопта је после центаршута Циганкова прелетела нашу одбрану и стигла до Јаремчука који је без проблема матирао немоћног Рајковића.

15.28 - Одличан шут Адема Љајића у 27. минуту меча одлази тик поред стативе голмана Пјатова.

15.23 - Велика прилика за Украјину, статива зауставља шут Јермоленка.

15.21 - Први "посао" и за нашег голмана Рајковића који без проблема зауставља шут Јермоленка.

15.13 - Још једна прилика за "орлове", након шута Митровића лопта се одбила и дошла до Тадића који ипак шутрира поред гола...

15.09 - ГОООЛ! Србија води са 1:0. Душан Тадић у 9. минуту сигуран извођач најстроже казне. Судија се није двоумио након што је играч гостију Матвијенко руком зауставио шут Тадића у казненом простору.

15.07 - Први шут "орлова" ка голу гостију, Гудељ снажно шутира са око 25 метара али је Пјатов на месту.

15.03 - Почео је и други меч Групе Б између Луксембурга и Португалије.

15.00 - Почео је меч на стадиону "Рајко Митић".

14.50 - Меч почиње за мање од десет минута, правду на стадиону "Рајко Митић" дели Шкотланђанин Боби Маден. Што се тиче стања на табели у Групи Б, Украјина је једина селекција која је обезбедила пласман на ЕП, Литванија и Луксембург су остали без шанси, док се за друго место у групи боре Португал и наша селекција.

14.45 - Други меч групе Б такође се игра од 15.00 часова, Луксембург дочекује Португал.

14.25 - Познати су састави за меч:

Србија: Предраг Рајковић, Никола Миленковић, Никола Максимовић, Александар Коларов, Милан Родић, Немања Гудељ, Немања Максимовић, Немања Радоњић, Адем Љајић, Душан Тадић и Александар Митровић.

Украјина: Пјатов, Крицов, Сидорчук, Јармоленко, Малиновски, Јаремчук, Циганков, Миколенко, Коваленко, Каравалев, Матвијенко.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво