Србија са Украјином на крају квалификација за ЕП

Фудбалска репрезентација Србије игра од 15 часова против Украјине последњи меч у квалификацијама за ЕП 2020. Да би се пласирали на то такмичење, "орловима" је неопходна победа уз кикс Португалаца у Луксембургу. Пренос меча са највећег српског стадиона је на Првом програму Радио Београда.

Као по неком неписаном правилу, српски фудбалери лоше играју у квалификацијима за Европска првенства.

Тако би и овога пута "орлови" могли да остану без пласмана на првенство Старог континента.

Истина, пред последњи меч са Украјином у Београду (први меч два тима на почетку циклуса убедљиво је припао Украјинцима – 5:0), шансе и даље постоје, али оне релано нису велике.

Наиме, изабраницима Љубише Тумбаковића за квалификовање на шампионат биће потребна било каква победа над Украјином, али и кикс Португалије у Луксембургу (нерешено или пораз).

Реално гледано, шансе да се тако нешто Роналду и екипи догоди су минималне, те ће наш национални тим морати шансу за пласман на ЕП 2020. да потражи преко Лиге нација, на завршном турниру Ц дивизије, који се игра у марту наредне године.

"Шансе су нам минималне за пласман, али резултат који треба да остваримо нама је интересантан. Има ту ствари које треба да се надограде ако желимо да направимо тај помак", рекао је селектор Тумбаковић уочи меча. 

"Свакако да је тај пораз додатна мотивација за Србију, али у квалификацијама су битни бодови. Лепо је кад се победи тако убедљиво, али три бода су важнија. Чека нас утакмица два равноправна тима, имамо своје мотиве, желимо бодове, баш као и Србија", истакао је селектор Украјине Андреј Шевченко.

Меч Србија – Украјина, у којем ће српски играчи имати мотив да се реванширају за болан и убедљив пораз на почетку квалификација, почиње у 15 часова на стадиону "Рајко Митић", уз радио (РБ 1) и текстулани пренос на нашем порталу.

Група Б

17. 11.

Србија – Украјина 15.00
Луксембург – Португалија 15.00

Табела: Украјина 19, Португалија 14, Србија 13, Луксембург 4, Литванија (+1) 1

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво