Плес "Фурије" против Малте, убедљиви Данци и Италијани

Репрезентација Шпаније убедљиво је са 7:0 савладала селекцију Малте у оквиру квалификација за Европско првенство. Победе су уписали још Данска, Италија и Шведска.

"Црвена фурија" није имала бодовни мотив против селекције Малте, па је селектор Морено имао прилику за комбиновани састав, који се одлично показао.

Санти Казорла у првом полувремену постигао је први гол за репрезентацију још од 2015. године, а у првом полувремену на листи стрелаца придружио му се Мората.

У другом делу меча Шпанци су потпуно сломили сваки отпор ривала, а голове су постизали Торес, Сарабија, Олмо, Морено и Навас.

Шпанци су изборили пласман на ЕП као првопласирана екипа Групе Ф, са до сада 23 освојена бода. Као другопласирани из те групе на првенство Старог континента иде Шведска, која је победом од 2:0 над Румунијом освојила 18. бод.

Из трке за друго место и пласман испали су Норвежани и Румуни који имају по 14 бодова, док су на зачељу табеле Малта и Фарска острва са по три бода.

Италија је такође уписала победу и оверила прво место у Групи Ј, савладавши Босну и Херцеговину са 3:0. 

Голове су постигли Ачерби, Инсиње и Белоти. Италијани групу завршавају као првопласирани са 27 бодова, девет више од другопласиране Финске, која је изборила први пласман на ЕП.

Грчка, Јерменија и Лихтенштајн остали су без пласмана у Групи Ј.

Данска је са убедљивих 6:0 савладала Гибралтар и избила на прво место Групе Д. Швајцарци су у истој групи били бољи од Грузије са 1:0, па ће последње коло квалификација одлучити ко ће са које позиције отићи на Европско првенство.

Данска има 15, Швајцарска 14, а у трци су и Ирци са 12 бодова. Без шанси остају Грузија и Гибралтар са осам и нула бодова.

Резултате и табеле свих група погледајте ОВДЕ. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 30. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво