Србија тешком муком до победе над Луксембургом

Фудбалска репрезентација Србије савладала је селекцију Луксембурга са 3:2 у мечу квалификација за Европско првенство.

Изабраници Љубише Тумбаковића уписали су неопходну победу над Луксембургом у жељи да изборе пласман на Европско првенство.

"Орлови" су били убедљиви, створили велики број шанси, у два наврата водили са два гола, али дозволили гостима да се врате у меч и до последњег звиждука учине га неизвесним.

Србија је на полувреме отишла са предношћу од 2:0, а оба гола постигао је Митровић.

Први је уследио након сјајне асистенције Тадића, где је Митровић са друге стативе главом сместио лопту у мрежу.

Други гол је била соло мајсторија Митровића, који је повукао контру и упутио сјајан ударац, који је додуше акачио играча у блоку и преварио голмана Мориса.

Могла је Србија и убедљивије да води након 45 минута, али је поменути Морис у неколико наврата одлично интервенисао.

У другом полувремену Луксембург је пружао много већи отпор, што се одразило на резултат.

На 2:1 гости су смањили почетком другог полувремена. Жерсон је искористио добар повратни пас и након окрета матирао Дмитровића.

Радоњић је у 70. минуту поново донео два гола предности нашој селекцији, када је левом ногом прецизним ударцем постигао гол.

Чинило се да ће Србија без већих проблема привести меч крају, али гости су сјајном контром и голом Турпела смањили на 3:2.

До краја меча виђене су прилике на обе стране, али оно најважније је да се резултат није мењао и да је Србија уписала победу.

У другом мечу Групе Б, Португал је са 7:0 савладао селекцију Литванију и ткао дошао надомак пласмана на ЕП, испред Србије. 

"Орловима" је за пласман на друго место потребно да у последњем колу упишу победу над Украјином, али и да Португалија киксне, односно не победи Луксембурга.

Мечеви последњег кола квалификација за Европско првенство на програму су у недељу.

Овако је протекао меч:

22.36 – Крај меча, Србија је савладала Луксембург са 3:2.

22.34 – Луксембург пропушта добру прилику у првом минуту судијске надокнаде, Ђуричић је изгубио лопту на средини терена, Луксембуржани су истрчали контру, али у последњем тренутку код ударца ка голу реаговао је Максимовић.

22.27 – Нова шанса за Митровића, поново акција Радоњића и Митровића, а овај други погађа стативу.

22.35 – Одлична прилика за Србију, Радоњић је пробио по десној страни, али није одлучио да шутира из изгледне ситуације, већ да проследи пас за Митровића. Наш нападач морао је да се врати по лопту, потом шутира из окрета, што је повећало шансе за добру "параду" Мориса.

22.18 – ГОЛ! Луксембург смањује у 74. минуту, стрелац је Турпел. Одлично одрађена контра гостију, Турпел је прво одложио лопту на страну, а потом главом након центаршута сместио лопту иза леђа Дмитровића.

22.13 – ГООЛ! Србија води са 3:1, гол је постигао Радоњић у 70. минуту. Грешка Луксембуржана у организацији напада, добар пресинг Србије уродио је плодом, Митровић одлаже лопту за Радоњића, који левом ногом шутира веома прецизно и постиже гол.

22.06 – Распламсала се игра у другом полувремену, Жерсонов ударац одбранио је Дмитровић на једној, Митровићев брани Морис.

21.58 – ГОЛ! Луксембург у 54. минуту смањује на 2:1, Жерсон је стрелац. Добар напад гостију, који тек други или трећи пут улазе у шеснаестерац Србије. Карлсон је послао одличну повратну лопту, а Жерсон из окрета матира Дмитровића.

21.49 – Настављен је меч...

21.31 – Завршено је прво полувреме, Србија води са 2:0, головима Митровића.

21.28 – ГООЛ! Александар Митровић постиже други гол на мечу у 44. минуту. Нападач репрезентације Србије повукао је контру, одлучио се за ударац са дистанце, лопта је закачила једног играча у блоку и матирала голмана Мориса.

21.19 – Поново одличан шут Љајића, овога пута са дистанце, али поново нема гола, лопта иде мало поред гола Луксембурга.

21.14 – Феноменална акција Србије, Тадић је упослио Љајића, који се убацио иза леђа одбране Луксембурга, али чији волеј ударац брани противнички голман.

21.07 – Најбољу прилику за Луксембург ствара Тил у 23. минуту. Прошао је Луксембуржанин два фудбалера Србије, потом добро и шутирао, али је погодио спољни део стативе.

21.03 – Сјајно Митровић процењује када и где треба да се убаци. Нападач Фулама забележио је пети ударац у оквир гола у 19. минуту. Поново га је пронашао Тадић, а нападач наше селекције шутирао је из волеја, нова одбрана Мориса.

20.56 – ГООЛ! Србија води од 11. минута, Александар Митровић је стрелац. Трећи добар центаршут Тадића, овога пута левом ногом пронашао је Митровића на другој стативи, а овај сјајним ударцем главом матира голмана Мориса.

20.55 – Митровић пропушта велику прилику у десетом минуту. Нападач репрезентације Србије нашао се у један на један ситуацији са голманом гостију, али потом шутирао право у њега.

20.51 – Потпуна доминација Србије на почетку меча, нов ударац у оквир гола уследио је након одличне повратне лопте Тадића, Љајић је шутирао са ивице шеснаестерца, али не превише опасно.

20.50 – Убрзо нов ударац у оквир гола Луксембурга, центрирао је Тадић са десне стране, Митровић је одлично скочио, али шут иде право у руке голмана Мориса.

20.48 – Србија прети већ у четвртом минуту. Александар Коларов је повукао лопту из задње линије и солидно шутирао, али је добро реаговао голман гостију.

20.45 – Почео је меч на стадиону "Рајко Митић".

20.40 – Правду на мечу дели Холанђани Сердар Гозубујук. Што се тиче стања на табели у Групи Б, Украјина је једина селекција која је и математички обезбедила пласман на ЕП, Литванија и Луксембург су остали без шанси, док се за друго место у групи боре Португал и наша селекција.

20.31 – Меч почиње за мање од 15 минута. Због казне Уефе играће се пред празним трибинама, тачније улаз је дозвољен деци млађој од 14 година.

19.30 – Познати су састави за вечерашњи меч:

Србија: Дмитровић, Никола Максимовић, Миленковић, Коларов, Младеновић, Немања Максимовић, Миливојевић, Милинковић-Савић, Љајић, Тадић и Митровић;

Луксембург: Морис, Чанот, Жерсон, Хол, Јанс, Карлсон, Филипс, О. Тил, В. Тил, Родригез и Девил.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво