Огњеновић није теретио Џајића и Цветковића

Некадашњи фудбалер "Црвене звезде" Перица Огњеновић негирао је да су се бивши директор и финансијски директор тог клуба Драган Џајић и Владимир Цветковић окористили његовим трансфером у мадридски Реал.

"Ти људи ми нису учинили ништа нажао", рекао је кратко Огњеновић новинарима, после сведочења пред истражним судијом у Окружном суду у Београду.

Решење о проширењу истраге терети Џајића и Цветковића да су злоупотребом службеног положаја противправно присвојили милион долара од Огњеновићевог трансфера.          Огњеновић је на саслушање у палати Правде дошао сам, а саслушање је трајало свега око 20 минута.

Џајићев адвокат Зденко Томановић рекао је новинарима да је Огњеновић сведочењем потврдио наводе одбране да против Џајића не постоји ниједан једини доказ.

Огњеновић је рекао да су разговоре са шпанским клубом водили он и његов менаџер и да Џајић и Цветковић нису били укључени у те разговоре о трансферу, навео је Томановић.          Џајићев бранилац је додао да је Огњеновић навео да је уговор са Реалом, за који тужилаштво терети његовог брањеника, потписао он (Огненовић) лично.

Судија је  саслушао и више сведока некадашњих чланова управног одбора Звезде.

Џајић и Цветковић, као и бивши функционер тог клуба Милош Маринковић, ухапшени су 5. фебруара, а последњом одлуком Врховног суда Србије, 5. маја, продужен им је притвор за још два месеца, због могућности да у току истраге утичу на сведоке које није саслушао истражни судија.

Одлука ВСС о притвору требало би да буде донета у петак, пошто им истиче наредног дана.

Против Џајића, Цветковића и Маринковића 7. фебруара је покренута истрага због сумње да су противправно присвојили 5,1 милиона евра приликом трансфера фудбалера Горана Друлића у Реал Сарагосу 2001. године.

Истрага против Џајића и Цветковића касније је проширена због сумње да су од трансфера фудбалера Зорана Његуша у мадридски "Атлетико" противправно присвојили 3,5 милиона марака, а затим и због Огњеновићевог трансфера.

Окружни суд у Београду истрагу против Џајића и Маринковића проширио је и због сумње да су од трансфера Немање Видића у московски Спартак, противправно присвојили два милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи