Угасила се "ватра" између Пауновића и Чикага

Управа фудбалског Клуба Чикаго Фајр је објавила да од наредне сезоне Вељко Пауновић неће виши бити тренер овог тима.

Генерални директор Нелсон Родригез је објавио у писаном саопштењу да је Пауновић пре четири године прихватио изазов да успостави фудбалску културу у Чикагу.

"Његови напори су помогли да се ревитализује клуб са такмичарским духом и посвећеношћу да фудбал увек буде на првом месту. Пауно и његов тим су били незаустављиви у њиховој оданости клубу и за то смо им неизмерно захвални".

Клуб је такође прекинуо сарадњу са Пауновићевим тимом, у којем су били и помоћници тренера Марко Митровић и Ерик Гериг, тренер голмана Александар Шарић, директор перформанса Петар Милчановић, видео аналитичар Ненад Бабић и неколико других стручњака.

Чикаго истиче да је Пауновић водио тим до трећег најбољег места у целој МЛС лиги 2017. године и да је омогућио први наступ на плеј-офу за клуб од 2012. године. Такође је био именован тренером Ол Стар тима МЛС лиге током 2017. године када су играли против Реал Мадрида у Чикагу.

Додаје се и да је Пауновић водио тим до полуфинала Ламар Хант Купа 2016. и  2018. године.

Иначе, Чикаго Фајр је пре месец дана променио власника, када га је купио чикашки милијардер Џо Мансуето. Он је тада изјавио да су Нелсон Родригез и Вељко Пауновић сјајни људи и да верује у њих али и додао да ће бити преиспитан сваки детаљ рада у тиму.

Раније је најављено да следеће године у тиму неће Бастијан Швајнштајгер и Немања Николић а уторак је саопштено да је трејдован један од кључних играча - Дакс Мекарти.

Ових година су многи играчи, као што су Бастијан Швајнштајгер и Николас Гаитан, истицали да су дошли у Чикаго Фајр управо због Вељка Пауновића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво