Тумбаковић и Митровић пред Луксембург: Утакмица која мора да се добије

Репрезентација Србије дочекује у четвртак Луксембург у претпоследњем мечу групне фазе квалификација за пласман на Првенство Европе. Селектор Љубиша Тумбаковић и најбољи стрелац "орлова" Александар Митровић навели су да је фокус екипе на утакмици против Луксембурга и да она мора да се добије.

Селектор репрезентације Љубиша Тумбаковић изјавио је да је фокус екипе на утакмици против Луксембурга и нагласио да су сви играчи здрави и да нема ниједну дилему око тима.

"Немам дилеме око састава. Шта се променило? Не нешто посебно значајно, осим да смо додатно скаутирали Луксембург. Код њих нема неких промена у начину игре. Покушаће да играју „директан" фудбал преко контри и полу-контри, али ми се спремамо за ову утакмицу као да је једина у овом циклусу. И бавимо се од првог дана само Луксембургом, а после се окрећемо Украјини", рекао је Тумбаковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Селектор је навео да се екипа спрема за меч као да је једини у овом циклусу.

"Припремамо утакмицу са Луксембургом јер имамо одговорност према Србији. И зато сам рекао да се припремамо као да је једина утакмица у овом циклусу. И нисам сигуран да много верујемо у изненађење у мечевима Португала, али ми идемо корак по корак, да ми будемо задовољни нашим послом", додао је Тумбаковић.

Најбољи стрелац репрезентације Александар Митровић очекује тешку утакмицу против Луксембурга која мора да се добије.

"Још једна утакмица против екипе о којој све знамо, селекцији која нас је намучила у првом мечу. Тада смо дали голове на време и решили утакмицу у своју корист. И сада нас очекује тежак меч, желимо да освојимо нова три бода. Ако желимо нечему да се надамо морамо да победимо Луксембург и после Украјину. Што се тиче голова, не оптерећујем се, до сада сам постигао много голова, а знам да ћу оборити рекорд пре или касније. Најважније да екипи иде добро", рекао је Митровић.

Србија у четртак од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" дочекује Луксембург, а три дана касније, на истом месту од 15 сати, следи дуел против Украјине.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво