Давид Виља завршава каријеру после сезоне у Јапану

Шпански голгетер Давид Виља одлучио је да заврши фудбалску каријеру по завршетку сезоне у екипи Висел Кобеа. Виља, освајач европске (2008) и светске титуле (2010) са репрезентацијом Шпаније, од активног играња фудбала опростиће се крајем године када ће прославити 38. рођендан.

"Дуго сам размишљао о одлуци. Она је резултат дуготрајне дискусије са породицом и пријатељима. Желим да завршим каријеру", рекао је Виља на конференцији за медије, преносе бројни светски медији.

Највише успеха имао је у Барселони у периоду од 2010. до 2013. године, освојио је осам трофеја међу којима две титуле Примере и Лигу шампиона, а остаће упамћен и по голу у финалу на лондонском Вемблију у победи над Манчестер Јунајтедом (3:1).

На Ноу Камп је дошао из Валенсије, чији је пети најбољи стрелац у историји клуба (129 голова), а током каријере играо је за Спортинг Хихон, Сарагосу, Атлетико Мадрид, Њујорк Сити, Мелбурн Сити, пре него што је почетком године отишао у Јапан код бившег саиграча Андреса Инијесте.

Био је члан чувене трофејне генерације Шпаније која је доминирала од 2008. до 2012. године са три најзначајнија пехара, док је на Мундијалу 2010. у Јужној Африци са пет голова био најбољи стрелац турнира заједно са Дијегом Форланом, Веслијем Снајдером и Томасом Милером.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво