Ливерпул и ВАР јачи од Ситија

Фудбалери Ливерпула савладали су на свом стадиону екипу Манчестер ситија са 3:1 у дербију 12. кола Премијер лиге. Утакмица лидера енглеског првенства и њеног прошлогодишњег освајача привукла је доста пажње због судијских одлука.

Ливерпул је и у овој сезони убедљиво савладао екипу Ситија, пошто је у мечу 12. кола славио над шампионом енглеског првенства са 3:0.

Упркос убедљиве победе, велику пажњу привукле су судијске одлуке.

Наиме, Ливерпул је први гол постигао након очигледног играња руком Арнолда, које је претходило нападу "црвених".

Након фантастичног гола Фабиња у шестом минуту, главни судија Оливер чекао је реакцију из ВАР собе, али пенала за Сити, као и поништеног гола Ливерпула није било.

Само седам минута касније, Ливерпул долази до предности од 2:0, стрелац је био Салах.

Одлична контра домаће екипе и сјајна лопта Робертсона за Салаха, који је главом смешта у мрежу ривала.

Упркос веома занимљивих уводних 15 минута, интензитет меча ни у наставку није опао, ређале су се прилике на обе стране, а у неколико наврата мало је недостајало да се резултат промени.

То се ипак није десило све до 51. минута, када Ливерпул стиче великих 3:0.

Капитен домаћих Хендерсон сјајно је центрирао са десне стране, а на другој стативи Мане главом спроводи лопту у мрежу, упркос интервенцији голмана Брава.

Сити је успео колико-толико да се врати у игру голом Бернарда Силве у 78. минуту меча.

У наставку гостујућој екипи није досуђен још један једанаестерац. Поново је Арнолд играо руком у свом казненом простору, али Оливер није ни желео да гледа снимак, што је додатно изнервирало тренера гостију Пепа Гвардиолу.

Промене резултата није било, па је Ливерпул славио са 3:1. 

Резултати осталих недељних мечева Премијер лиге:

Манчестер јунајтед - Брајтон 3:1
Вулверхемптон - Астон Вила 2:1

Табела након 12 одиграних мечева:

Ливерпул 34, Лестер 26, Челси 26, Сити 25, Шефилд 17, Арсенал 17, Јунатед 16, Вулверхемптон 16, Борнмут 16, Барнли 15, Брајтон 15, Кристал Палас 15, Њукасл 15, Тотенхем 14, Евертон 14, Вест Хем 13, Астон Вила 11, Вотфорд 8, Саутемптон 8, Норич 7.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво