Леванте остаје без голмана због избора у Шпанији

Потпуно невероватна ситуација задесила је фудбалски клуб Леванте, који би могао да остане без голмана за предстојећу првенствену утакмицу. Леванте гостује код Атлетик Билбаоа у недељу, када су заказани парламентарни избори у Шпанији.

Аитор Фернандез, први чувар мреже клуба из Валенсије, изабран је у комисију за контролу на бирачком месту у родном месту Мондрагон, због чега би могао да пропусти утакмицу.

Он се налази на листи резервних чланова комисије који морају да се појаве и виде да ли су потребни на испомоћи тога дана.

У Шпанији је учествовање у контроли на изборном месту грађанска дужност, а свако ко жели да је избегне, мора да приложи документа која би оправдала одсуство. Клуб је то покушао да учини, али је локална изборна комисија одбила молбу.

Због тога постоји могућност да Леванте остане без голмана, а да ситуација буде тежа, резервни чувар мреже Ојер Оласабал је повређен.

"Клуб ради на томе да не морам у недељу да се појавим на изборима. Желим да знам шта се догађа. Тренутно сам фокусиран на утакмицу и сигуран сам да ћу бранити. Ако треба, преспаваћу у суботу увече код куће, ујутру отићи на бирачко место и потом се колима пребацити до Сан Мамеса", изјавио је Фернандез.

Нада се да ће локална изборна комисија прихватити другу молбу која ће бити послата у петак. У њој ће бити описан пример Ињакија Вилијамса, којем се исто десило 2015, када је ослобођен рада на изборном месту. Нападач баскијске екипе нашао се у тиму баш против Левантеа пре четири године и постигао један од два гола.

Занимљиво, Фернандезов саиграч Хорхе Мирамон такође је требало да се појави на бирачком месту у свом родном граду Сарагоси у недељу, али је добио дозволу да игра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво