Севиља максимално до нокаут фазе, Лацио се опрашта, Ајнтрахту мало гол Костића

Фудбалери Севиље четвртом победом обезбедили су пласман у шеснаестину финала Лиге Европе из групе А, док је у првом термину виђено неколико изузетно занимљивих резултата. Један од њих је пораз "српског" Ајнтрахта у Лијежу, којим је клуб из Франкфурта закомпликовао ситуацију.

Севиља је са 5:2 славила против Диделанжа у гостима – хет-трик је постигао Мунир Ел Хадади, два гола је додао Дабур, а на другој страни се двапут уписао Синани.

У другој утакмици групе А АПОЕЛ је преокренуо против Карабага – 2:1.

Медведев је донео предност гостима, али су Лукас и Јоану донели тријумф Кипранима.

Урош Матић, Андрија Павловић и Вујадин Савић су одиграли по 90 минута за домаћина, а Матић је уписао асистенцију код првог гола.

Севиља је обезбедила нокаут фазу јер има 12 бодова, АПОЕЛ и Карабаг имају по 4, а Диделанж је последњи са три.

Након ремија Копенхагена и кијевског Динама (1:1), две екипе су задржале прве две позиције са по шест бодова, Малме је скупио пет, Лугано је на два.

Немања Максимовић није успео да спречи пораз свог Хетафеа на гостовању Базелу, било је 2:1 головима Артура и Фраја.

То је искористио Краснодар Уроша Спајића и победом над Трабзонспором се изједначио на табели групе Ц. Обе екипе имају по шест бодова, док су Швајцарци неприкосновени са 10.

У групи Д победе су остварили Спортинг и Ласк, а у групи Е тријумфовали су Селтик и Клуж и вероватно обезбедили пласман даље.

Селтик је био бољи од Лација са 2:1 у гостима, има 10 бодова на првом месту, иако су небеско плави повели преко Чира Имобилеа. Форест и Нчам су донели тријумф клубу из Глазгова.

Српски репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић одиграо је читав меч за Италијане, који са три бода остају без икаквих шанси да прођу даље.

Дневни програм у Лиги Европе завршен је једином преосталом утакмицом у групи Ф – Стандард Лијеж победио је Ајнтрахт са 2:1.

Гостима није помогао погодак Филипа Костића који је изједначио на 1:1, пошто су мрежу Немаца тресли Ванхеусден и Лестијен.

Мијат Гаћиновић гледао је сусрет са клупе за резервне играче.

Арсенал, који је у среду ремизирао 1:1 са Виторијом, први је са 10 бодова, Белгијанци и Немци сада имају по шест, али је Стандард други због бољег међусобног скора.

Комплетне резултате Лиге Европе можете погледати ОВДЕ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво