Чиста петица, Петра описала како јој је Стефан Пуртић улепшао дан

Несвакидашња ситуација у Вождовцу. Мала Петра је дошла код маме на посао, али ту је челкало велико изненађење. Уместо боравка у играоници она је добила ту част да са капитеном Вождовца Стефаном Пуртићем изађе на терен на мечу против Црвене звезде. Видно узбуђена Петра касније је у писменом саставу описала овај свој доживљај.

Фудбалери су велики узор младима и неко на кога се угледају многе генерације. То је велико уживање за све фудбалере и велика привилегија, али и велика обавеза да се увек на буде на нивоу што се тиче понашања, односа према противнику и односа према навијачима.

Све то на најбољи начин разуме и капитен Вождовца, Стефан Пуртић, који је решио да пред меч са Црвеном звездом који је Вождовац играо на свом стадиону у септембру, обрадује једну Петру и приушти јој јединствен доживљај.

Након што јој је поклонио свој дрес и довео на стадион, Пуртић је са Петром изашао и на терен пред сам почетак меча са црвено-белима. Како је Петра доживела излазак из тунела са Пуртићем и осталим фудбалерима пред неколико хиљада навијача најбоље описује писмени састав који је написала у школи и за који је добила петицу!

"Једнога дана мама ме је повела на посао. Мислила сам да ћу као и увек ићи у играоницу, али сачекало ме је изненађење."

"Код маме на врху зграде се налази фудбалски стадион Фудбалског клуба Вождовац. Тог дана је Вождовац играо против Црвене звезде. Ја често волим да гледам утакмице, па сам исто желела и тог дана. По мене је дошао капитен Вождовца, Стефан Пуртић. Уместо да ме одведе до трибина, он ме је одвео на скроз друго место. У дечију свлачионицу и рекао ми је да има изненађење за мене. Дао ми је дрес са бројем 24 исти као његов и рекао да ћемо заједно изаћи на терен. Док смо излазили на терен чврсто сам га држала за руку јер сам једва ходала од узбуђења. Имала сам осећај као да летим од среће. Било је пуно новинара и навијача. Уживо се све преносило преко "Арене спорт". Остала сам до краја утакмице на трибинама и навијала."

"Иако је Вождовац изгубио 1:3 од стране Црвене звезде, Вождовац ће увек бити победник за мене. Овај дан никада нећу заборавити , а као доказ имам слику са капитеном из новина."

Ово су мале ствари које показују праву сврху фудбала. Показују колико оно што нама делује наизглед небитно, може некоме улепшати цео дан. То је моћ фудбала. То је фудбал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи