Милојевић: У Лиги шампиона најлепше, али приоритет се зна

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић поновио је да је одбрана титуле приоритет и да је, у овом тренутку, важније гостовање Пролетеру у Новом Саду у суботу него утакмица Лиге шампиона против Тотенхема четири дана касније.

"Велике су утакмице у Лиги шампиона, али не може наредна да буде већа од оне са Пролетером. Ако си професионалац и спортиста мораш да знаш обавезе. Приоритет је титула и не видим зашто би меч у ЛШ био приоритетнији од Пролетера", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Тренер црвено-белих сложио се да су утакмице у елитном такмичењу "најлепше" и да га радује што велики тим као што је Тотенхем долази у Београд.

"Јесте најлепше када играте Лигу шампиона са тако атрактивним екипама. Срећан сам што нам долази велики тим, али у овом тренутку ме само интересује дуел са Пролетером. Има времена до среде", јасан је био тренер црвено-белих.

За меч у Новом Саду каже да је наставак тешког циклуса.

"Пролетер се консолидовао, има чврсту екипу и карактерише их дисциплина. Тешка утакмица за нас посебно због замора", рекао је Милојевић и додао да ће на тренингу видети у каквом су стању Ричмонд Боаћи и Милан Родић.

За ротације и састављање екипа у ситуацији када могу да играју само четворица од осам странаца, колико има на располагању, Милојевић каже да је потребно много разговора и "гимнастике".

Сложио се и са констатацијом новинара да је екипа у последње време подигла форму, да је задовољан због тога, али да сигурно може и боље.

На табелу и велику предност од 10 бодова у односу на Партизан, како наглашава, не жели да гледа.

"То ћу вама препустити (новинарима прим. аут), не гледам тако. Ове сезоне има доста добрих екипа које су се издигле, ту су Партизан, Чукарички, Војводина и Раднички. Првенство је другачије него раније. Не обазиремо се, гледамо само наше двориште и тек смо у новембру".

Милојевић је са 99. победа на клупи Звезде на корак од јубиларне "стотке" за само нешто више од три године.

"Драго ми је. Не водим се тим, али свака победа ми је драга и сваку издвајам са стручни штабом и играчима. Нека буде пролазно време, о статистици можемо на крају. Прија, али ништа више од тога", закључио је он.

Утакмица 15. кола Суперлиге Србије између Пролетера и Црвене звезде игра се у суботу на новосадском стадиону "Карађорђе" од 16 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво