Меси се играо у победи Барселоне, нови кикс Атлетико Мадрида

Предвођени Лионелом Месијем фудбалери Барселоне остварили су нову победу, док је Атлетико Мадрид поново кикснуо, у 11. колу шпанске Ла Лиге. Барса је на свом стадиону савладалала Ваљадолид са 5:1, а "јорганџије" су освојиле само бод на гостовању Алавесу (1:1).

"Блауграна" је на крилима Месија одиграла колико јој је било довољно и вратила се на првом место на табели са 22 бода, два више од другопласиране Гранаде.

Већ у другом минуту повела је екипа Ернестеа Валвердеа преко Клемена Ленглеа, који је уз много среће затресао мрежу.

Међутим, гости су заиграли борбеније и одважније, што им се исплатило у 15. минуту - након прекида и оштрог центаршута, Кико Оливас је био на правом месту, лопта се одбила од њега и завршила иза леђа голмана Марк-Андреа тер Стегена.

Иако је Ваљадолид добро парирао актуелном шампиону, није могао ништа када је на сцену ступио Меси.

Омалени Аргентинац је прво фантастичном асистенцијом омогућио Артуру Видалу да донесе нову предност Каталонцима, а потом се и сам уписао у листу стрелаца. Учинио је то на фантастичан начин, пошто је "скинуо" паучину из слободњака са више од 25 метара.

То је Месију био јубиларни, 50. погодак из слободних удараца у каријери.

Домаћин је у наставку још два пута тресао мрежу, Лео је уписао још по гол и асистенцију (стрелац Луис Суарес), па је Ваљадолид остао на деветој позицији са 14 бодова.

Нешто раније Атлетико је био велики фаворит у дуелу са Алавесом, али је остао само на боду – 1:1.

Водећи гол постигао је резервиста Алваро Мората у 70. минуту после лепе тимске акције. На крају је Мората извео дупли пас са Кореом и пласирао лопту поред голмана Паћека у мрежу.

Само два минута касније солидну шансу пропустио је Кореа, да би у 83. минуту стигла казна – Лукас Перес ослободио се двојице противничких играча и искоса са десне стране са ивице казненог простора послао лопту у супротне рашље.

Перес је наставио са спектакуларним потезима, пошто је у прошлом колу маказицама дао гол Виљареалу.

Симеонеова чета је трећа са 20 бодова, колико има и споменута Гранада, док је Алавес 13. са 12 бодова.

Атлетико у суботу од 18.30 гостује Севиљи, а дан касније Алавес од 16 сати гостује Осасуни у Памплони.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво