Левандовски у историји Бундеслиге, без голова у дербију Рура

Фудбалери Бајена из Минхена вратили су се на челну позицију Бундеслиге пошто су на свом терену савладали Унион из Берлина са 2:1. У Рурском дербију Шалке и Борусија Дормунд одиграли су без голова 0:0.

Меч у Минхену оболежио је сјајни Роберт Левандовски који је голом против Унион Берлина постао први играч који је био стрелац на свим утакмицама од старта сезоне у Бундеслиги.

Пољак је тресао мреже у првих девет кола, што никада никоме није успело у историји лиге.

На конту Левандовског је чак 13 голова, а против Унион Берлина је постигао погодак у 53. минуту. Мрежу гостију начео је Павар у 13. минуту.

Шалке и Борусија Дортмунд одиграли су без голова у Гелзенкирхену - 0:0. Домаћин је био ближе победи пошто су су два пута погађали оквир гола.

Први тријумф у шампионату Немачке забележио је новајлија, Падерборн, који је на свом терену славио против Фортуне 2:0, док је Херта на свом терену изгубила од Хофехнајма 3:2.

У последњем данашњем мечу Леверкузен и Бремен одиграли су нерешемо - 2:2.

Резултати 9. кола Бундеслиге:

Петак: Мајнц - Келн 3:1

Субота:

Бајерн - Унион Берлин 2:1
Фрајбург - Лајпциг 2:1
Херта - Хофенхајм 2:3
Падербон - Фортуна 2:0
Шалке - Борусија Дортмунд 0:0
Леверкузен - Вердер 2:2

Недеља: Волфсбург - Аугсбург (15.30), Борусија М. - Ајнтрахт (18.00).

Табела: Бајерн 18, Фрајбург 17, Борусија Д. 16, Борусија М. 16, Волфсбург 16, Лајпциг 15, Шалке 15, Леверкузен 15, Ајнтрахт 14, Хофенхајм 14, Херта 11, Вердер10, Мајнц 9, Фортуна 7, Унион Берлин 7, Келн 7, Аугсбург 6, Падерборн 4.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво