Баија играла у дресовима са црним мрљама – "Ваш проблем је и наш проблем"

Бразил већ седмицама мучи муку са нафтним мрљама, које су преплавиле североисточне обале државе. Фудбалски клуб Баија, како би скренуо пажњу јавности, меч против Сеаре играо у дресовима са црним мрљама.

Још од септембра месеца, обале Бразила прекривене су нафтним мрљама, које је плима донела са собом. Више од 150 плажа је уништено, док је морским животињама нанета ненадокнадива штета.

Фудбалски клуб Баија један је од ретких спортских клубова у Бразилу који се активно укључио у акцију чишћења северозападних обала државе.

"Ваш проблем је и наш проблем", слоган је под којим су фудбалери Баије изашли на утакмицу бразилског шампионата против Сеаре, носећи дресове умрљане црном бојом, симболично представљајући нафтне мрље.

Дресови ноишени на утакмици против Сеаре биће продати на аукцији, а целокупан приход ићи ће бројним групама које помажу у чишћењу приобаља.

Нажалост, Сеара је однела победу резултатом 2:1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи