Велики енглески дерби без победника - ВАР разбеснео Клопа, Лалана утишао "театар снова"

Фудбалери Манчестер јунајтеда и Ливерпула одиграли су нерешено 1:1 у великом дербију деветог кола Премијер лиге.

Највећи дерби енглеског фудбала завшен је без победника. Ливерпул јесте доминирао, али је на крају једва извукао бод. 

Јунајтед је, практично, ни крив ни дужан, био на прагу велике победе после катастрофалних резултата.

"Ђаволи" су повели у 36. минуту, голом Рашфорда. Ориги је (деловало је уз фаул) изгубио лопту, брзоноги Данијел Џејмс је пробио по страни, сервирао лопту Рашфорду који је матирао Алисона, којем је ово први меч после повреде.

Судија Мартин Еткинсон је чекао сигнал из ВАР собе, где сее проверавало да ли је начињен прекршај над Оригијем, али је на велико изненађење гол признат.

Ливерпул је затресао мрежу у 45. минуту, гол је постигао Садио Мане. Ипак, овај гол је поништен јер је Сенегалац играо руком у пријему лопте. 

Јирген Клоп је био бесан крај аут-линије, али чини се више због претходног гола - никако није могао да се помири са чињеницом да је Јунајтеду признат гол након фаула. 

Немац је отрчао у свлачионицу одмах након судијског звиждука, а од старта другог дела игре, Ливерпул је решен да преокрене резултат.

Без Салаха, који се још није опоравио од повреде зглоба, то је ишло прилично лоше, а Јунајтедова одбрана је радила сјајан посао. 

Изласком Оригија и уласком Чемберлена, Клоп је ротирао мало формацију и начин напада, али и даље није било озбиљних прилика за "редсе".

Ливерпул је имао лопту у ногама више од 75 одсто времена у другом делу игре, али се за праву прилику чекало све до 85. минута.

Робертсон је убацио лопту са стране, Лалана је умакао задњој линији "ђавола" и сместио је мрежу.

И сада се чекао сигнал из ВАР собе, да ли је Лалана био у недозвољеној позицији, али није било дилеме. 

Ливерпул је свим силама кренуо у напад, потпуно сабио противника у казнени простор, али није било прилике до краја. 

Ливерпул је остао непоражен после деветог меча у домаћем првенству, али против највећег ривала је уписао први реми, након осам победа.

"Редси" су први са 25 бодова, имају шест више од Манчестер ситија. 

Јунајтед је уписао бод на свом терену против европског шампиона и омраженог "комшије", а тренутно је на 13. месту са десет бодова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи