Филип Костић – био је јалови уметник, сада је сингерица

Српски репрезентативац Филип Костић је омиљен у Франкфурту. И то не због својих дриблинга него јер се саживео са позицијом левог бека и трчи као да има батерије у копачкама. То је показао у петак против Леверкузена, пише Дојче веле.

Громогласан аплауз се проломио када је Филип Костић уклизао у висини свог шеснаестерца. Навијачи Ајнтрахта су били одушевљени школованим офанзивним играчем који је од прошле сезоне научио да игра одбрану.

Тај 26-годишњак је и у победи над Леверкузеном (3:0) у петак шпартао целом левом страном терена попут сингерице.

"Нисмо имали Костића под контролом", рекао је после утакмице Кевин Фоланд, нападач Леверкузена.

Постао је професионалац

Не треба помислити да се Костић сасвим повукао у одбрану. Али дефанзивни квалитет је постао део његове игре која је у претходним бундеслигашким станицама у Хамбургу и Штутгарту изгледала сасвим друкчије.

Раније би након неуспеле акције у нападу често остајао напред и из далека бодрио саиграче из одбране. То овом Србину није донело добар имиџ у Немачкој. На помен његовог имена, говорило се о "јаловом уметнику" или "егоисти". Нико није порицао таленат за напад, али Костић није био неки тркач.

Сада је до краја од дриблера мутирао у озбиљног професионалца.

"Кад Филип крене напред, свима на стадиону срце лупа брже. И ја једва чекам да потрчим за њим", рекао је дефанзивац Ајнтрахта Мартин Хинтерегер.

Прошле сезоне га је тренер Ади Хитер, који Костића зове "играчем менталитета", ставио на позицију левог бека у систему 3-5-2. То је било изненађење и за самог Костића који је потом сасвим променио схватање фудбала.

"Сви су тада говорили да не знам да играм у одбрани, да сам нападач. Али тренер и тим су веровали у мене. И ја сам показао да могу. Сад је то моја омиљена позиција", рекао је Костић у једном интервјуу за Франкфуртер рундшау.

Није случајно што је прошла сезона за њега била рапсодија. Велика је ствар са те позиције постићи шест голова и поделити једанаест асистенција.

Обожавају га навијачи

Утакмица против Леверкузена је била доказ да се Костић сасвим саживео са новим стилом игре и тако постао један од најважнијих играча франкфуртског тима. Костић, момак који је јако повучен ван терена, на терену трчи, трчи, трчи.

За само пола сата је уништио директног противника Мичела Вајзера којег је тренер одмах извео из игре. Али ни Карим Белараби који је ушао није успео да задржи Костића. Комплетна одбрана Бајера је пукла пред њим, Костић је био свуда, мењао је стране, био је непредвидив.
Додуше, још ће причекати на први гол у овој сезони. У петак је дао један – али је био у офсајду.

Још увек му недостаје мирноће пред противничким голом. Са мало хладнијом главом би његов учинак био још већи. Али да је тако, више не би ни био у Франкфурту попут његових генијалних саиграча из прошле сезоне Анте Ребића и Луке Јовића.

Наводно је пред почетак сезоне Интер из Милана понудио 40 милиона евра за Костића. Али он је одржао реч и остао у Ајнтрахту.

Не зна се куда ће га одвести каријера. Али извесно је да је у петак заслужио велике аплаузе. Навијачи Франкфурта и Филип Костић – задовољство је обострано.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво