"Како да сачувам играче? Ставићу их у фрижидер на 48 сати"

Фудбалски клуб Манчестер сити, актуелни шампион Енглеске, изразио је незадовољство распоредом утакмица за "Боксинг деј". Премијер лига објавила је распоред током новогодишњих и божићних празника, а највише притужби стигло је из редова "грађана", који ће играти два сусрета за мање од 48 сати.

"Боксинг деј" представља дан после Божића, када је традиционално најбогатији програм домаћег фудбала.

Сити ће 27. децембра (20:45 по локалном времену) гостовати Вулверхемптону, а два дана касније на "Етихаду" дочекати Шефилд јунајтед (19:00).

Оперативни директор клуба Омар Берада био је разочаран односом према двоструком узастопном шампиону.

"Разочарани смо што је распоред тако 'тесан' за Божић. Утакмице у Премијер лиги захтевају добру физичку кондицију. Не препоручује се играње два пута у мање од 48 сати јер играчи немају довољно времена за опоравак," рекао је Берада и додао:

"Разумемо да су телевизијске станице важан фактор у припреми календара, међутим морамо да водимо рачуна о добробити играча и квалитету производа."

Менаџер тренутно другопласираног тима на табели Пеп Гвардиола на занимљив начин је прокоментарисао како ће припремити своје играче за такве напоре.

"Рећи ћу им: 'Идите кући, отворите фрижидер и уђите унутра на 48 сати. Видимо се на Етихаду за два дана'. не шалим се", рекао је Гвардиола на конференцији за медије и навео да ће покушати што више да релаксира фудбалере.

"Када будем отворио фрижидер да направим омлет, можда ћу разговарати са својим момцима, али осим тога, нема шансе."

Ситијев главни ривал за титулу је Ливерпул који има осам бодова више на челу табеле, а који ће на "Боксинг деј" гостовати Лестер ситију и имати скоро читав дан више да се припреме за следећи дуел са Вулверхемптоном. Такође, Вулвсима ће то бити други меч за мање времена чак и од Гвардиолиног тима.

Некадашњи тренер Барселоне и Бајерна није желео превише да се жали, рекавши да своје играче неће да оптерећује евентуалним причама да његов клуб има лош третман. Подсетио је да је слично било и прошле сезоне, када је Сити постао први енглески клуб са четири освојена национална трофеја, укључујући и Комјунити шилд.

"То је посао. Људи не воде бригу о играчима. Повређен је? Океј, дај другог. Решавали смо то у прошлости и решаваћемо у будућности. То је једини начин. Не желим да се жалим, зовем председника или идем код 'великих шефова'. Ако не успемо нешто да решимо од тих проблема, нећемо освојити четири трофеја у једној сезони", јасан је Шпанац.

Сити је после осам кола други у првенству Енглеске са осам бодова мање од Ливерпула, а у суботу у 18:30 часова гостује Кристал Паласу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи