Звезда славила против Рада пред гостовање у Лондону

Фудбалери Црвене звезде савладали су на стадиону "Рајко Митић" екипу Рада са 3:1 (2:0) у мечу 12. кола Линглонг Суперлиге Србије, пред гостовање у Лондону против Тотенхема у трећем колу Лиге шампиона. Стрелци за црвено-беле били су Павков, Марин (пенал) и Гобељић, док је једини погодак за "грађевинаре" постигао Перендија.

Нови тријумф изабраника Владана Милојевића у Суперлиги Србије. Црвено-бели су на свом терену, у мечу који је послужио као генерална проба пред пут у Енглеску, рутински савладали екипу Рада и победом направили лепу увертиру пред изазов у најелитнијем европском такмичењу.

С друге стране фудбалери Рада, који су на предпоследњој позицији, нису успели да побегну из опасне зоне и наговесте излазак из кризе.

Нови тријумф лидеру шампионата донели су Милан Павков у 6, Марко Марин у 38. из пенала и Марко Гобељић у 78. минуту. Све што је Рад урадио био је погодак из пенала Милана Перендије у 68. минуту.

Тим Владана Милојевића учврстио се на првом месту на табели, посебно након ремија без голова између Чукаричког и Војводине на Бановом брду.

Фудбалери Чукаричког и Војводине одиграли су без голова 0:0 у првој утакмици 12. кола. Најбољу прилику на утакмици пропустио је млади нападач Чукаричког Слободан Тедић у 64. минуту.

Оба тима сада имају по 26 бодова и на табели су одмах из Црвене звезде.

У недељу играју: Младост - Партизан (15 сати), Вождовац - Мачва (18), Јавор - ТСЦ (18), Пролетер - Радник (18), Раднички - Напредак (18), Спартак - Инђија (18).

Табела: Црвена звезда 30 бодова, Војводина 26, Чукарички 26, ТСЦ 24, Партизан 23, Раднички 19, Вождовац 17, Спартак 12, Пролетер 12, Напредак 11, Радник 11, Јавор 9, Младост 9, Инђија 7, Рад 7, Мачва 3.

Ток меча:

21.56 - Крај меча, Црвена звезда - Рад 3:1 (2:0).

21.41 - Ређају се прилике Звезде, прво је Гарсија био у шанси потом и Павков...

21.38 - ГОООЛ! Звезда води против Рада са 3:1. Стрелац Марко Гобељић у 76. минуту.

21.36 - Ван ла Пара у прилици само што је ушао у игру, голман Рада ипак на месту...

21.29 - ГОООЛ! Рад смањује предност Звезде на 2:1. Перендија у 67. минуту сигуран извођач пенала.

21.27 - Фудбалер Рада Бједов оборен је у казненом простору Црвене звезде након одличног паса Живковића, судија је показао на белу тачку.

21.23 - Бећ већих прилика на обе стране после првих 15 минута у наставку меча.

21.08 – Настављен је меч у Београду.

20.49 - Полувреме на мечу. Црвена звезда - Рад 2:0.

20.43 - ГОООЛ! Звезда води са 2:0 против Рада. Капитен црвено-белих Марко Марин сигуран извођач најстрожије казне.

20.42 - Судија свира пенал за Звезду након што је Родић, од стане голмана Марковића, оборен у казненом простору.

20.39 - Још једна шанса за Павкова који након корнера главом шаље лопту преко пречке.

20.22 - Најбоља шанса за фудбалере Рада у 18. минуту. Након сјајног центаршута Милошевића Буснићев волеј одлази поред стативе...

20.17 - Још једном прети Павков. Марин је одлично пробио по левој страни и упутио фантастичну асистенцују али нападач Црвене звезде није добро захватио лопту па је његов шут отишао поред стативе гола Рада.

20.09 - ГОООЛ! Звезда води са 1:0. Стрелац је Милан Павков у 6. минуту меча. Претходно је Томане из непосредне близине шутирао али је голман домаћих Марковић успео да заустави његов шут, на одбијену лопту натрчао је Павков и сјајним ударцем довео свој тим у вођство. Ово је пети погодак Звездиног нападача ове сезоне.

20.04 - Почео је меч на стадиону Рајко Митић...

19.57 - У првом мечу кола екипе Чукаричког и Војводине одиграле су без голова 0:0.

19.45 - Пре утакмице, навијачи црвено-белих имали су прилику да се се сликају са пехаром светског првака који је освојен 1991. године када је у Токију савладан Коло Коло са два гола Владимира Југовића и једним Дарка Панчева.

19.40 - Познати су и састави тимова уочи меча на стадиону Рајко Митић:

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Панков, Милуновић, Родић, Јованчић, Гарсија, Вулић, Марин, Томане и Павков.

Рад: Марковић, Николић, Перендија, Петровић, Милошевић, Стјепановић, Буснић, Живковић, Трифуновић, Илић и Бједов.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво