Стоичков заплакао пред камерама: Ово мора да престане

Легендарни бугарски фудбалер, вероватно најбољи играч свих времена те земље, Христо Стоичков, посрамљен је због понашања навијача на мечу са Енглеском.

Стоичков је заплакао гостујући у једној емисији, говорећи о горућој теми ових дана у свету фудбала. 

"Требало би забранити долазак таквим навијачима. Или, као што су Енглези решили тај проблем, строжије кажњавати такве испаде. Пет година ван европских такмичења. Обични људи не треба да пате. Шта мислите, како је мени?", рекао је Стоичков пре него што је заплакао.

Енглеска је у Бугарској савладала домаћина са 6:0, али је меч прекидан неколико пута због расистичких испада бугарских навијача.

Уефа је покренула истрагу, а Борислав Михајлов, председник Фудбалске уније Бугарске, поднео је оставку на ту позицију.

Ипак, интересантно је да је и сам Стоичков својевремено оптужен да је вређао на расној основи Марсела Десаија.

Француз је оптужио Стоичкова, након меча са Бугарском на Европском првенству 1996. године, да га је 20 минута вређао на расној освнови, а и остале француске играче афричког порекла. Ипак, све се завршило на оптужбама и случај није разматран.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се