Меси колекционар златних копачки, шеста по реду

Играч Барселоне Лионел Mесио добио је шесту Златну копачку. Награда која се додељује најбољем стрелцу у Европи. Током предходне сезоне Меси је постигао 36 голова за свој тим у Примери.

Меси је тако постао рекордер по броју освојених награда за најбољег стрелца. Кристијану Роналду Златна копачка је припала четири пута. Аргентинац је ову награду освајао 2010, 2012, 2013, 2017, 2018 и 2019. године.

Од 2010 године осим Месију и Роналду, Златна копачка је једино 2016. године припала Луису Суарезу. Преседан је била и 2014. када су Суарез и Роналдо поделили титулу. Роналду је ово ласкаво признање припало и када је играо за Манчестер јунајтед 2008, а у дресу Реала још 2011 и  2015.

Меси је ове године за три гола „побегао" Килијану Мбапеу из ПСЖ-а, који је постигао 33 гола у првенству Француске. Трeћи на листи најбољих стрелаца Европе био је играч Сампдорије Фабио Кваљарела. Он је постигао 26 голова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво