Шпанија извукла бод против Шведске, Грчка победила БиХ

Репрезентације Шведске и Шпаније одиграле су нерешено 1:1 (0:0) у сусрету осмог кола Групе Ф, Квалификација за Европско првенство. Грчка је на домаћем терену надиграла БиХ са 2:1. Победе остварили Финска, Фарска Острва, Грузија, Израел, Италија и Швајцарска.

Занимљив меч одиграли су Шведска и Шпанија. Гостима је био потребан један бод како би практично обезбедили пласман на ЕП, док је домаћин желео цео плен. На крају подела бодова. Ове две селекције држе прве две позиције у групи, Шпанија има 20 бодова, а Шведска 15, трећа је Румунија са 14.

Швеђани су до вођства дошли у 50. минуту. После лепе акције по десној страни, лопта је пребачена на супротну, након центартшута Берг је упутио ударац главом, Де Хеа је одбио лопту, уследио је ударац Форсберга, поново је Де Хеа одбранио, али лопта, на гол линији долази до Берга, који је главом прослеђује у мрежу.

Када се очекивало да ће домаћин однети цео плен, Шпанија је у другој минуту надокнаде изједначила. После корнера са десне стране, лопта је дошла до Руиза овај проналази Родрига, коме није било тешко да са два мерта погоди мрежу.

Грчка је савладала БиХ са 2:1. Пирова победа, која је и БиХ удаљила од борбе за пласман на ЕП. После осам кола прва на табели Групе Ј је Италија са 24 бода и већ је обезбедила пласман. На другом месту је Финска са 15, Јерменија и БиХ имају по 10, а Грчка осам бодова.

Грчка је повела у 30. минуту преко Павлидиса. Само пет минута касније изједначио је Гојак. Победу Грцима донео је аутоголом Ковачевић у 88. минуту.

Резултати и табеле, након вечерашњих утакмица:

Група Д:
Швајцарска - Ирска 2:0 (1:0)
Гибралтар - Грузија 2:3 (0:2)

Табела:
Ирска (+1) 12, Данска 12, Швајцарска 11, Грузија (+1) 8, Гибралтар 0.

Група Ф:
Шведска - Шпанија 1:1 (0:0)
Румунија - Норвешка 1:1 (0:0)
Фарска Острва - Малта 1:0 (0:0)

Табела:
Шпанија 20, Шведска 15, Румунија 14, Норвешка 11, Фарска Острва 3, Малта 3.

Група Г
Израел - Летонија 3:1 (3:1)

Табела:
Пољска 19, Аустрија 16, Северна Македонија 11, Словенија 11, Израел 11, Летонија 0.

Група Ј
Финска - Јерменија 3:0 (1:0)
Грчка - БиХ 2:1 (1:1)
Лихтенштајн - Италија 0:5 (0:1)

Табела:
Италија 24, Финска 15, Јерменија 10, БиХ 10, Грчка 8, Лихтенштајн 2.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво