"Орлићи" пали у Пољској, Европско првенство под знаком питања

Млада репрезентација Србије поражена је од Пољске у Лођу са 1:0, у утакмици квалификација за Европско првенство. "Орлићи" су одиграли поприлично слабу утакмицу и довели у питање пласман на континентални шампионат.

Наша селекција после четири утакмице има само четири бода и налази се на четвртом месту групе 5. Испред су Бугарска са бодом више, Русија са осам и првопласирана Пољска са 10.

Само победници група ће се директно пласирати на такмичење које ће бити одиграно у Мађарској и Словенији, док ће остале екипе морати да траже шансу као најбоље другопласиране или кроз бараж.

Утакмица у Лођу почела је иницијативом српских фудбалера, који су имали неколико покушаја, али су се Пољаци брзо ослободили притиска.

Домаћи играчи су покушавали брзим контрама и полуконтрама да науде нашем тиму, били су изузетно успешни и "орлићи" су имали много среће што на одмор нису отишли са резултатским заостатком.

Три фантастичне пропустио је Патрик Климала, једном је погодио стативу, па су мреже мировале до полувремена.

Наставак игре донео је нешто офанзивнију Србију и две велике прилике – непрецизни су били Дејан Јовељић и Димитрије Каменовић, што су домаћи казнили у 79. минуту.

Климала је после брзе акције побегао чуварима, додао до Матеуша Богуша, којем није било тешко да погоди мрежу са неких шест-седам метара.

До краја сусрета могли су Пољаци да дуплирају вођство, нису успели, али су задржали предност и нанели Србији други пораз.

За тачно месец дана, 15. новембра, Србија дочекује Естонију, док ће четири дана касније на свом терену играти и против Русије.

Ток меча:

19.54 – Крај утакмице! "Орлићи" су поражени од Пољске са 1:0. 

19.49 – Умало шанса за Србију после прекида, мало је фалило да лопта дође до Влаховића.

19.48 – Играће се још пет минута.

19.42 – У 84. минуту и пета измена у Србији, ушао је Душан Влаховић уместо Ивана Илића.

19.41 – Велика срећа за Србију! Климала је уништио још једну сјајну шансу Пољака и остало је 1:0.

19.37 – ГОООЛ! Пољска води против Србије 1:0! Сурова казна за промашаје стигла је само минут касније. Климала је побегао чуварима, додао до Богуша, којем није било тешко да погоди мрежу.

19.36 – Минијатура Бирманчевића, па ударац Чумића. Голман Пољске лако брани.

19.35 – Каменовић пропустио најбољу шансу! Други пут након корнера "орлићи" долазе до прилике. Каменовић је био највиши у скоку, али није имао среће.

19.31 – Опет двострука измена у селекцији Србије. Улазе Слободан Тедић и Никола Чумић, а изашли су Јовељић и Аџић.

19.30 – Велика прилика за Србију! Најбољу шансу имао је Дејан Јовељић после корнера. Пробао је главом, лопта је отишла преко гола.

19.24 – Други пут данас голман Илић спречава вођство Пољске. Побегао је Листковски у 66. минуту чуварима и главом шутирао са седам-осам метара, право у нашег чувара мреже.

19.20 – Каменовић је покушао "маказицама", Грабара поново сигуран.

19.16 – Лука Илић се изгледа сам повредио. У питању је примицач, али је играч НАК Бреде сам изашао ван терена. Ипак, мора да уступи место Бирманчевићу. Столица је извео и Нишића, који је уступио место Златану Шеховићу.

19.13 – У 55. минуту опет много среће за Србију. Климали је оправдано поништен погодак због офсајда.

19.11 – Аџић покушава из слободног ударца, право у голмана Грабару.

19.06 – Добар напад Србије, Павловић је послао дугу лопту до Ступаревића на леви бок, овај из прве тражио Луку Илић, који је замало каснио.

19.03 – Почело друго полувреме у Лођу.

18.49 – Крај првог полувремена, без голова у сусрету Пољске и Србије.

18.44 – Лоша вест за Србију, Русија је повела у Естонији са 1:0 у финишу првог дела игре.

18.43 – Коначно су "орлићи" креирали какву-такву прилику. Главом је покушао Ступаревић, без опасности по гол домаћина.

18.42 – Пољска погодила стативу! Много среће има Србија што Клималу неће гол данас. Побегао је чуварима у 41. минуту и погодио стативу.

18.29 – Сада је голман Илић херој Србије. Климала је други пут у кратком временском периоду био близу поготка, али га је наш чувар мреже омео.

18.25 – Стопроцентна шанса за Пољаке! Након центаршута Богуша са леве стране, на другој стативи је усамљен био Климала, али је срећом лоше захватио лопту главом.

18.24 – Још један добар продор Аџића по левом боку, опет без шансе за Србију.

18.20 – Пољаци су успели да се ослободе притиска Србије са почетка утакмице и сада се највећа борба води на средини терена. 

18.13 – Сјајан потез Каменовића у 12. минуту, када је интервенцијом спасао готово сигуран гол. Играчи у белим дресовима били су у стопостотној шанси.

18.12 – Пробио је Аџић по левом боку и убацио на петерац, Иван Илић је пробао петом, право у голмана Пољске.

18.11 – Климала бежи одбрани Србије после изузетно доброг контранапада Пољака. Срећом, нападач домаћих је био у офсајду.

18.07 – Узвраћају и Пољаци, Богуш право у голмана Илића.

18.06 – Први ударац Србије, Лука Илић је натрчао на лопту, али није био прецизан.

18.05 – У трећем минуту "орлићи" су креирали прву акцију, Лука Илић је покушао да асистира Јовељићу, али је нападач Ајнтрахта био нешто даље од чувара.

18.02 – Почела утакмица Пољске и Србије у Лођу.

17.30 – Састави:
Пољска: Грабара – Гумни, Валукијевич, Собочински, Листковски – Џиџек, Фила, Пестка – Јожвијак, Климала, Богуш

Србија: М. Илић – Нишић, Машовић, Павловић, Каменовић – Л. Илић, Петровић, И. Илић – Аџић, Јовељић, Ступаревић

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво