Упркос казнама, Турци поново салутирају

Политика полако добија битку на спортским борилиштима и све је теже одвојити је од онога што се дешава на теренима. Док се у Бугарској боре са расизмом, у Турској су оружани напади на курдске снаге у Сирији горућа тема.

Пре неколико дана почели су напади турске војске на Курде у североисточној Сирији под називом "Извор мира".

Због подршке овим нападима, отказ у Санкт Паулију добио је Ченк Шахин, док су репрезентативци ове земље искористили наступе у националном тиму да пруже подршку председнику Реџепу Тајипу Ердогану.

Турци су прво салутирали након гола Џенка Тосуна против Албаније у петак у Истанбулу, а потом и у Паризу после ремија са Француском (1:1). Оваквим потезима пружили су подршку војницима који ратују у Сирији.

"За нашу нацију, посебно за оне који ризикују своје животе", написао је Тосун на Инстаграму уз слику са салутирањем у Истанбулу, а потом је објавио и салутирање из Париза уз поруку: "Још нисмо готови".

Европска фудбалска унија (Уефа) је најавила да ће истражити салутирање репрезентативаца Турске на утакмицама квалификација за Европско првенство.

Та организација води снажну борбу против политичких порука на спортским борилиштима, очекује се да Фудбалски савез Турске добије казну, али постоји могућност одузимања домаћинства финала Лиге шампиона 2020. године.

Опширније о томе прочитајте ОВДЕ.

Портпарол Уефе Филип Таунзенд рекао је италијанској новинској агенцији Анса да турски поздрав изгледа као провокација.

"Могу да вам гарантујем да ћемо истражити ову ситуацију", рекао је Таунзенд.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво