Победом над ЦГ Косово дошло на корак од ЕП, Украјина срушила Португалију

Фудбалери тзв. Косова, Енглеске, Исланда, Албаније и Украјине остварили су победе у квалификацијама за Европско првенство 2020. године. Црна Гора је доживела нови пораз и у Приштини омогућила домаћину да се нада пласману на ЕП, док су у групи Б у којој се налази и Србија, Украјинци наставили са сјајним партијама.

"Орлови" су у Литванији победили домаћи тим (2:1) и пришли само на бод Португалији, која је изгубила од Украјинаца истим резултатом.

Украјина је на свом стадиону дочекала актуелног европског првака и повела већ у шестом минуту, када је Јаремчук био најбржи у петерцу и искористио одбитак после корнера.

У 27. минуту је Андриј Јармоленко побегао одбрани гостију, искористио фантастично додавање Миколенка са левог бока и већ на полувремену донео жутима велику предност.

Португалци, за које је погодак постигао Кристијано Роналдо са беле тачке, нису успели да се врате упркос томе што су од 72. минута играли са играчем више.

Степаненко је добио други жути картон и омогућио нападачу Јувентуса да постигне 700. гол у професионалној каријери.

Ипак, то није било довољно да Португалци избегну први пораз у квалификацијама.

Екипа Андреја Шевченка убедљиво је прва на табели са 19 бодова, Португалија има 11, један више од наше селекције.

Што се тиче групе А, сан тзв. Косова да ће се наћи на премијерном Европском првенству и даље траје, након тријумфа над Црном Гором са 2:0.

Увертира у овај меч била је посета председника ФСЦГ Дејана Савићевића гробу Фадиља Вокрија, а домаћи фудбалери су потпуно надиграли Црногорце. У 10. минуту Рахмани је после корнера искористио очајну одбрану гостију и донео предност, коју је нешто касније дуплирао Мурићи.

Тзв. Косово сада има 11 бодова и налази се на трећој позицији у групи А, са само бодом мање од другопласиране Чешке.

Управо ће те две селекције у директном дуелу 14. новембра можда и одлучити ко ће оверити пласман на континентално такмичење.

Неприкосновена је Енглеска са 15, која је декласирала Бугарску – 6:0.

Бугаре је начео Маркус Рашфорд, Рос Баркли је са два поготка потврдио тријумф, док је исто учинио и Рахим Стерлинг. Докрајчио их је Хари Кејн.

Дерби групе Х између Француске и Турске донео је узбуђења тек у финишу и завршен је нерешено 1:1.

Нападач Челсија Оливије Жиру је у 76. минуту био највиши у скоку на центаршут Антоана Гризмана за предност "триколора", али су Турци брзо изједначили преко Кана Ајхана.

Те две репрезентације вероватно ће играти на ЕП јер имају по 19 бодова, али је Турска прва због боље гол разлике. Испод је Исланд са 15 након победе од 2:0 против Андоре (стрелци Сигурдсон и Сикторсон), док је Албанија четврта са 12.

Албанци су као гости били убедљиви против Молдавије са 4:0, а мрежу домаћина у првом полувремену тресли су Чикалеши, Баре и Траши, док је у другом делу игре голеаду комплетирао Манај.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара